ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

whos.amung.us

Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

Έγκλειστος στον Κορυδαλλό ο Σέρβος ιερομόναχος Συμεών

Κληρικοί και λαϊκοί θα κατέβουν για συμπαράσταση στον Άρειο Πάγο που εκδικάζεται η αίτηση «μη εκδόσεώς του» στη Σερβία, την Τρίτη 6/7/2010

«Πολλοί, κληρικοί, μοναχοί και λαϊκοί, συμπαριστάμεθα εν όλη ψυχή και καρδία προς τους διωκομένους ομόφρονας αδελφούς… Λυπούμεθα για τους διώκτας τους αγαπούμε και προσευχόμαστε να τους φωτίσει ο Θεός να επιστρέψουν στον δρόμο των Αγίων Πατέρων», γράφει σε πρόσφατο άρθρο του ο καθηγητής Πανεπιστημίου π. Θεόδωρος Ζήσης.

Το θέμα είναι γνωστό και τα εκκλησιαστικά ιστολόγια το παρουσίασαν λεπτομερώς. Για τους λίγους που δεν γνωρίζουν την υπόθεση δίνουμε μερικά στοιχεία:
1. Ο Μητροπολίτης Ράσκας με συνοπτικές διαδικασίες, με αναπόδεικτες κατηγορίες, με προειλημμένες αποφάσεις, με τρόπο παράνομο και αντικανονικό «χωρίς εκκλησιαστική δίκη και απολογία με ολοφάνερη καταστρατήγηση κάθε εννοίας δικαίου, πολιτικού και εκκλησιαστικού, στην τελευταία της συνεδρία η Ιεραρχία της Σερβικής Εκκλησίας, με ισχνή πλειοψηφία, απομάκρυνε τον επίσκοπο Αρτέμιο από την επαρχία του, χωρίς να του στερήσει την αρχιερωσύνη, τον εκήρυξε δηλαδή έκπτωτο από τον θρόνο του, και ας ορί¬ζουν οι ιεροί κανόνες ότι δεν μπορεί να αφαιρεθεί από τον επίσκοπο η επισκοπή, προτού να ολοκληρωθεί και τελεσιδικήσει η κατ’ αυτού δικαστική διαδικασία… Περιφέρεται ήδη ανέστιος και εξόριστος, αναζητώντας φιλοξενία σε κάποια επισκοπή»
2. «Χειρότερος είναι ο διωγμός εναντίον του στενού συνεργάτου του Αρτεμίου, πρωτοσυγκέλλου Συμεών. Διατύπωσαν ψεύτικες κατηγορίες εναντίον του, ότι δήθεν καταχράσθηκε μεγάλα χρηματικά ποσά που συγκεντρώθηκαν», παρόλο που ο μόνος αρμόδιος «επίσκοπος Αρτέμιος διαβεβαιώνει πώς ό,τι έπραξε ο Συμεών το έπραξε με ιδική του εντολή και πώς για όλες τις δαπάνες υπάρχουν τα αντίστοιχα δικαιολογητικά. «Έτσι με την κατηγορία της καταχρήσεως χρημάτων και με την ίδια πρωτοφανή διαδικασία, χωρίς δίκη και απολογία, ο αρχιμανδρίτης Συμεών, που ετοιμάζει στην Θεσσαλονίκη την διδακτορική του διατριβή υπό την επίβλεψη του καθηγητού Δημ. Τσελεγγίδη, συνελήφθη με σήμα της Interpol και κρατείται σε Αστυνομικό Τμήμα της Θεσσαλονίκης, μέχρις ότου αποφασισθεί η απορριφθεί από τις ελληνικές δικαστικές και πολιτικές αρχές η έκδοσή του στη Σερβία, για να δικασθεί εκεί για το δήθεν αδίκημα που διέπραξε» (π. Θεόδωρος Ζήσης και thriskeftika.blogspot).
3. Εκείνος που εμπαθώς βάλει κατά του π. Συμεών και ψευδολογεί εναντίον του, είναι ο επισκόπος Αθανάσιος Γιέφτιτς, του οποίου η πρόσφατη συνέντευξη στη romfea.gr στάζει φαρμάκι και δηλητήριο.
Στη συνέντευξη αυτή απάντησε ο π. Συμεών Βιλόφσκι, με θαυμαστή ψυχραιμία, ιερατικό ήθος και ανεξικακία, κονιορτοποιώντας ταυτόχρονα τα σαθρά επιχειρήματα του Επισκόπου Αθανασίου Γιέφτιτς, πνευματικού τέκνου του Αγίου Ιουστίνου Πόποβιτς και άλλοτε θαυμαζόμενου για την θεολογική του κατάρτηση.
Γράφει ο π. Συμεών μεταξύ άλλων ότι: α) Δικάστηκε και καταδικάστηκε πρωτοβαθμίως και δευτεροβαθμίως ερήμην και χωρίς να απολογηθεί, εφόσον είχαν φροντίσει οι πνευματικοί του Πατέρες-Επίσκοποι να συλληφθεί με μόνο υποψίες(!) και αναπόδεικτες (έως σήμερα κατηγορίες) και να βρίσκεται φυλακισμένος στη Θεσσαλονίκη, όταν γινόταν η δίκη του στην Ι. Σύνοδο! Η κατηγορία ήταν περί οικονομικών, τάχα, ατασθαλιών, το ποσό των οποίων πότε γινόταν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και πότε εσυρρικνούτο στις 70.000 ευρώ! β) Δέχτηκαν να παίξουν τον ρόλο του δικαστή οι ίδιοι οι κατήγοροί του! γ) Δεν υπάρχαν μάρτυρες κατηγορίας! δ) Ο κύριος κατήγορός του Επίσκοπος Αθανάσιος, δηλώνει την μία ποινή που του επεβλήθη από το Συνοδικό δικαστήριο, την ποινή της καθαιρέσεως, αποκρύπτων ότι του επέβαλαν άλλες δύο ποινές, αποσχηματισμό και αφορισμό!!! Τούτο, βέβαια, το απαγορεύουν ρητά οι Ιεροί Κανόνες: «Επίσκοπος ή Πρεσβύτερος, ή Διάκονος επι κλοπή, αλούς καθαιρείσθω, και μη αφοριζέσθω» και το αποκρύπτει ο Επίσκοπος, για να αποκρύψει και την εμπάθεια και το μένος που επέδειξε η Αγία και Ιερά Σύνοδος εναντίον του. ε) Ο Σεβ/τος Μητροπολίτης πρ. Ερζεγοβίνης Αθανάσιος Γιέφτιτς, ισχυρίζεται ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, χαρακτήρισε ψεύτη τον π. Συμεών. Όμως, ο Πειραιώς με επιστολή του προς τον π. Συμεών διαψεύδει τον πρ. Ερζεγοβίνης!
Τούτο δείχνει ότι οι λόγοι είναι θεολογικοί, ενδοσυνοδικοί, πρωτίστως, και σε δεύτερη μοίρα οικονομικοί, αφού δεν αναφέρεται κανένα συγκεκριμένο στοιχείο οικονομικών ατασθαλιών.
Ελπίζουμε, και όσων θα είμαστε παρόντες αύριο στον Άρειο Πάγο στην εκδίκαση της υποθέσεως του π. Συμεών και όσων θα είναι απόντες τω σώματι, αλλά παρόντες και προσευχόμενοι τω πνεύματι, θα ικανοποιηθεί το αίσθημα της δικαιοσύνης από τους λειτουργούς της ελληνικής δικαιοσύνης και θα ντραπούμε άλλη μια φορά κάνοντας την σύγκριση και διαπιστώνοντας την απουσία συνειδήσεως δικαίου και απουσία χάριτος από τους εκκλησιαστικούς δικαστές κατά τα τελευταία ιδίως χρόνια.

Θεσσαλονίκη, 5 Ιουλίου 2010
Γιὰ τὴν «Φιλορθόδοξο Ἕνωσι “Κοσµᾶς Φλαµιᾶτος”»
Ὁ Πρόεδρος Λαυρέντιος Ντετζιόρτζιο
Ὁ Γραµµατέας Παναγιώτης Σηµάτης

______________________________________________
* (Για περισσότερες πληροφορίες στις ιστοσελίδες:
http://www.augoustinos-kantiotis.gr/?p=13670,
http://www.apotixisi.blogspot.com/2010/06/sisatovac-27-2010-raska-artemije.html#comments,
http://aktines.blogspot.com/2010/06/blog-post_3393.html,
http://thriskeftika.blogspot.com/2010/06/blog-post_15.html
http://www.romfea.gr/component/content/article/13/5287-Συμεών-Βιλόφκσκι3a-22Οι-κατηγορίες-εναντίον-μου22.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου







free counters

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ