ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

whos.amung.us

Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

Λειτουργία του Πάπα για χιλιάδες πιστούς στη Λευκωσία (video)

ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΟ PLAY ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ




ΛΕΥΚΩΣΙΑ. (Γραφείο Εθνικού Κήρυκα). Μηνύματα αγάπης και ειρήνης έστειλε ο Πάπας Βενέδικτος ο 16ος σε χιλιάδες πιστούς που κατέκλυσαν από νωρίς χθες το πρωί όλους τους χώρους, μέσα και έξω από το στάδιο «Τάσσος Παπαδόπουλος – Ελευθερία» στη Λευκωσία, όπου ο ηγέτης της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας τέλεσε τη Θεία Λειτουργία.

Το παρών τους στην τελετή έδωσαν επίσης ο πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφια και οι πολιτικοί αρχηγοί, καθώς και ο Προκαθήμενος της κυπριακής Εκκλησίας Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος καθώς και πολλοί Πατριάρχες και Επίσκοποι διαφόρων εκκλησιαστικών κοινοτήτων της Μέσης Ανατολής, που είχαν έλθει στην Κύπρο ειδικά γι' αυτό τον σκοπό.

Η βαρυσήμαντη επίσκεψη του Πάπα Βενέδικτου –του διασημότερου επισκέπτη που είχε η νήσος– η οποία ξεκίνησε από την Παρασκευή και ολοκληρώθηκε χθες Κυριακή, έβαλε την Κύπρο στο επίκεντρο της διεθνούς επικαιρότητας, λόγω της μεγάλης κάλυψης που έδιναν τα ξένα ΜΜΕ σε κάθε κίνηση του ηγέτη της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. Αν και οι αναφορές του στο Κυπριακό ήταν πολύ διπλωματικές και λακωνικές ο Ποντίφικας αναχώρησε από το νησί πλήρως ενημερωμένος για την κατάσταση που επικρατεί λόγω της συνεχιζόμενης τουρκικής κατοχής και για τη σύλησης εκατοντάδων εκκλησιών και χριστιανικών μνημείων στα κατεχόμενα.

Ο Πάπας απηύθυνε έκκληση προς όλους να προσευχηθούν στην Παναγία για τον λαό της Κύπρου, για τους Αγίους Τόπους και για όλους τους λαούς της Μέσης Ανατολής, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει επιτέλους να τεθεί τέρμα στην αιματοχυσία στην περιοχή.

Ο Ποντίφικας προσευχήθηκε επίσης για την ανάπαυση της ψυχής του Ρωμαιοκαθολικού Επισκόπου Αλεξανδρέττας Λουίτζι Παντοβέζε, ο οποίος δολοφονήθηκε στην Τουρκία στις 3 Ιουνίου, λίγο προτού αναχωρήσει για την Κύπρο όπου χθες στη Λευκωσία θα παρελάμβανε μαζί με τους άλλους Επισκόπους της Μέσης Ανατολής από τον Πάπα την Εισήγηση του Ποντίφικα για τη Σύνοδό τους, που θα γίνει τον Οκτώβριο στη Ρώμη.

Ο Πάπας σε ομιλία του χαρακτήρισε τον Παντοβέζε «μάρτυρα», τονίζοντας πως η στυγερή δολοφονία του προκάλεσε «έκπληξη και σοκ».

«Εμπιστεύομαι την ψυχή του στο έλεος του Θεού. Στη ζωή του εργάστηκε για την κατανόηση του χριστιανισμού με τις άλλες θρησκείες», ανέφερε ο Ποντίφικας για τον άτυχο Επίσκοπο Παντοβέζε, ο οποίος υπήρξε κορυφαίος υπέρμαχος του χριστιανικού διαλόγου με το Ισλάμ και είχε την ευθύνη για την Καθολική Εκκλησία σε μια μεγάλη περιοχή από την Μαύρη Θάλασσα μέχρι τα παράλια της Μεσογείου, ανατολικά της Αγκυρας.

Κατά την είσοδο του Πάπα στο στάδιο «Τάσσος Παπαδόπουλος – Ελευθερία», ένα πλήθος πέντε χιλιάδων περίπου πιστών – στην πλειοψηφία τους αλλοδαποί που διαμένουν στην Κύπρο ή ήρθαν ειδικά από το εξωτερικό, τον υποδέχθηκε με ενθουσιασμό. Ο Ποντίφικας διέσχισε την εξωτερική ανατολική πλευρά του σταδίου, χαιρέτισε και ευλόγησε από το αυτοκίνητό του τα πλήθη.

Στη μέση του σταδίου είχε στηθεί ειδική εξέδρα ειδικά διαμορφωμένη για να απεικονίζει εσωτερικό καθολικής εκκλησίας ενώ πίσω είχαν αναρτηθεί αγιογραφίες του Αποστόλου Βαρνάβα και Αποστόλου Παύλου.

Στο χώρο έχουν ληφθεί δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ενώ η περιοχή ελεγχόταν και από αέρος με ελικόπτερο.

Η είσοδος εντός του σταδίου έγινε με ειδικές προσκλήσεις ενώ έξω στο χώρο στήθηκαν ειδικές γιγαντοοθόνες για τις δυο χιλιάδες περίπου άτομα που είχαν μείνει εκτός.

Πολίτες με πανό και σημαίες του Βατικανού, καθώς και σημαίες των χωρών προέλευσής τους (Λίβανος, Ιταλία, Ιορδανία, Φιλιππίνες, Σρι Λάνκα) βρίσκονταν εντός και εκτός του σταδίου για να υποδεχτούν τον Πάπα.

«Εχω έρθει ειδικά από το Λίβανο για να δω τον Πάπα και την Κύπρο», ανέφερε χαρακτηριστικά μια γυναίκα από το Λίβανο ενώ η Μπο Χοσέ, από τις Φιλιππίνες, που ζει και εργάζεται στο νησί είπε ότι «ο λόγος που είμαι εδώ είναι γιατί θέλω να δω τον Πάπα και να τον δοξάσω».

Μετά τη Θεία Λειτουργία, ο Προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας παρέδωσε στους Επισκόπους της Μέσης Ανατολής το Κείμενο Εργασίας για την Ειδική Συνέλευση της Συνόδου τους, που θα γίνει τον Οκτώβριο στο Βατικανό.

Μοναδική παραφωνία ήταν η εκδήλωση διαμαρτυρίας είκοσι περίπου πολιτών οι οποίοι δήλωσαν πως ενεργούσαν από μόνοι τους. Χαρακτήρισαν τον Πάπα ως ανεπιθύμητο στην Κύπρο υποστηρίζοντας ότι είναι αιρετικός…


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου







free counters

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ