ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

whos.amung.us

Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Ανησυχία για αντιδράσεις κατά την παπική επίσκεψη στην Κύπρο


του Παν.Χατζηδημητρίου / Εφημερίδα Κύπρου ΑΛΗΘΕΙΑ

Η Αστυνομία έχει πληροφορίες για αντιδράσεις και λαμβάνει τα μέτρα της.Η αρχιεπισκοπή απευθύνει εκκλήσεις.Φανατικοί θρησκευτικοί κύκλοι, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και ιερωμένοι, δημιουργούν μεταξύ των πιστών κλίμα αντίδρασης ενάντια στην επίσκεψη του πάπα Βενέδικτου στην Κύπρο, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 4 - 6 Ιουνίου. Η αυτοκέφαλη ορθόδοξη εκκλησία Πατρώων Παραδόσεων Γ.Ο.Χ. Κύπρου, γνωστή ως Εκκλησία των Παλαιοημερολογιτών, κυκλοφόρησε βιβλίο έκδοσης 2010, με τίτλο: «Ο Πάπας η αιτία των Κακών». Το βιβλίο διανέμεται δωρεάν σε διάφορους δημόσιους χώρους, ακόμη και σε νοσοκομεία. Πληροφορίες φέρουν επίσης συγκεκριμένο ορθόδοξο μοναστήρι και κάποιους πιστούς του να αντιδρούν στην επίσκεψη του πάπα.




Να θυμίσουμε τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και τα επεισόδια που επακολούθησαν στο περιθώριο του συνεδρίου διαθρησκευτικού διαλόγου που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο στην Πάφο.

Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί η διοργάνωση εκδηλώσεων, ωστόσο αυτό φαίνεται να είναι θέμα τακτικής ώστε να μην υπάρξουν πιέσεις για ματαίωσή τους.

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου ανησυχώντας για τις διαφαινόμενες αντιδράσεις στην έλευση του πάπα κάνει ό,τι είναι δυνατό για να τις αποτρέψει. Η Αστυνομία από πλευράς της, αξιολογώντας πληροφορίες που φθάνουν κοντά της, λαμβάνει τα μέτρα της.

Η εγκύκλιος του αρχιεπισκόπου Την περασμένη Κυριακή διαβάστηκε σε όλους τους ναούς η εγκύκλιος του αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου, με την οποία γίνεται έκκληση στο χριστεπώνυμο πλήρωμα της Εκκλησίας να παραμείνει ήρεμο και να κωφεύσει στις οποιεσδήποτε προτροπές ανεύθυνων στοιχείων για έκφραση διαμαρτυριών ή δημιουργία ασχημιών κατά την επικείμενη επίσκεψη του πάπα Βενέδικτου. Στην εγκύκλιο τονίζεται ότι κατά την επίσκεψη του πάπα, στις 4-6 Ιουνίου, δεν θα υπάρξουν συνομιλίες, ή συζητήσεις, για θεολογικά θέματα, αφού αυτά, ύστερα από πανορθόδοξη απόφαση, τα χειρίζεται μεικτή Θεολογική Επιτροπή Ορθοδόξων και Ρωμαιοκαθολικών, ούτε και θα υπογραφεί - όπως διαδίδουν κάποιοι- οποιαδήποτε συμφωνία.

Αν υπήρχε ο παραμικρός κίνδυνος για την πίστη μας, εμείς πρώτοι θα καλούσαμε σε διαμαρτυρίες, υπογραμμίζεται στην εγκύκλιο. Στην εγκύκλιο αναφέρεται ότι ο πάπας έρχεται ως προσκεκλημένος του προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά και με τη συγκατάθεση της Εκκλησίας, πρωτίστως για να επισκεφθεί και να προσκυνήσει στο χώρο του κηρύγματος των Αποστόλων Βαρνάβα και Παύλου στην Πάφο, αλλά και για να επισκεφθεί τους Ρωμαιοκαθολικούς της Κύπρου, Λατίνους και Μαρωνίτες. Επισημαίνεται ότι ο ποντίφικας δεν θα μεταβεί στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.

Ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος αναφέρει ότι στη συνάντησή του με τον πάπα θα θέσει το θέμα της σύλησης των ναών και της απαγόρευσης από τις κατοχικές αρχές της συντήρησης και λειτουργίας τους. Η επιρροή του ποντίφικα στους ισχυρούς της γης είναι γνωστή και αναμένουμε, μέσω των πρέσβεων του Βατικανού σε όλο τον κόσμο, ώθηση στις δίκαιες επιδιώξεις μας», προστίθεται. Και η εγκύκλιος καταλήγει: «Ως κυπριακός λαός δεν ξεχνούμε τις καταπιέσεις, τους διωγμούς και τα μαρτύρια, τα οποία είχαμε υποστεί κατά τους αιώνες της λατινοκρατίας. Κατανοούμε, όμως, ότι δεν μπορούμε να μένουμε δέσμιοι στο παρελθόν, ιδιαίτερα σε έναν κόσμο στον οποίο οι χριστιανοί κινδυνεύουμε να καταντήσουμε μειοψηφία, έναντι των πιστών άλλων θρησκειών. Εξάλλου, η προσευχή του Χριστού «ίνα πάντες εν ώσιν» απευθύνεται και προς εμάς».

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησιάς της Κύπρου είχε εκδώσει ανακοίνωση στις 4 Μαΐου καλώντας τον ορθόδοξο κυπριακό λαό να αντικρίσει την επίσκεψη πάπα στα πλαίσια της ευγένειας, μακριά από φανατισμούς και αντιεκκλησιαστικές εκδηλώσεις.

Η Αστυνομία

Η Αστυνομία που κατέχει πληροφορίες για ενδεχόμενες αντιδράσεις και επεισόδια με αφορμή την επίσκεψη Πάπα στην Κύπρο, λαμβάνει από καιρό τα μέτρα της, όπως δήλωσε στην «Αλήθεια» ο εκπρόσωπος Τύπου της Δύμαμης, Μιχάλης Κατσουνωτός. Για σκοπούς ασφάλειας του πάπα, όσο αυτός βρίσκεται στην Κύπρο, θα χρησιμοποιηθεί μεγάλος αριθμός αστυνομικών.

ΑΠΟ ΑMEN.GR

ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΕ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΕ ΘΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΔΙΟΤΙ, ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ, ΣΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΗΡΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ! ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΕΧΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΤΟΥ ΠΑΠΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου







free counters

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ