ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

whos.amung.us

Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Αρχιεπισκοπική τρομοκρατία στην Κύπρο

ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΣΘΕ ΔΙΑ ΝΑ ΟΜΙΛΕΙΤΕ!!! από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρο προς τους διαφωνούντες. Δεν δικαιούσθε ούτε καν να ορθοτομείτε. Μόνον ο αιρετικός πάπας έχει θέση στην Κύπρο.



ΕΚΡΗΚΤΙΚΕΣ διαστάσεις προσλαμβάνει η άρνηση Συνοδικών να υποδεχθούν τον Πάπα Βενέδικτο, με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο να ετοιμάζεται να δείξει την πόρτα εξόδου σε όσους αρχιερείς γυρίσουν την πλάτη στον Ποντίφικα.

Ο Μακαριότατος απαντώντας σε σχετική ερώτηση του «Φ», ανέφερε ότι «θα θέσει θέμα στη Σύνοδο να αποβληθούν για ένα χρόνο από το Σώμα όσοι δεν παρευρεθούν στην υποδοχή του Πάπα». «Θα θέσω θέμα να εξέλθουν της Συνόδου αν αρνούνται να αποτελούν τμήμα της», πρόσθεσε ο Αρχιεπίσκοπος. «Όσοι δεν παρευρεθούν στην υποδοχή δεν έχουν θέση μετ' εμού», ξεκαθάρισε ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου.

Σημειώνεται ότι μετά την εκλογή του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου είναι η πρώτη φορά που η Εκκλησία της Κύπρου διχάζεται σε ένα θέμα και μάλιστα από έναν εξωγενή παράγοντα, ο οποίος δοκιμάζει τη συνοχή της Συνόδου.

Στην ... αντεπίθεση πέρασε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος μετά την προχθεσινή συνέντευξη του Μητροπολίτη Λεμεσού κ. Αθανασίου σχετικά με την επικείμενη επίσκεψη του Πάπα στην Κύπρο, αλλά και γενικά για τα όσα είπε για την αίρεση του παπισμού.
Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης! λέει ο λαός μας. Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, μετά και την είδηση πως και άλλοι Αρχιερείς θα ακολουθήσουν τον Άγιο Λεμεσού, δηλώνει πως "κακώς, χείριστα, έπραξε ο Αγιος Λεμεσού που έκαμε δηλώσεις", και προσθέτει: “o ίδιος να πιστεύει ό,τι θέλει δικαιούται, αλλά δεν δικαιούται να βγαίνει στα ΜΜΕ και να σκανδαλίζει το λαό μας. Αυτή τη στιγμή εκείνος έκαμε σκανδαλισμό και όχι ο Πάπας” (!!!)
Ο Αρχιεπίσκοπος απειλεί, επίσης, με φιμώσεις, με απομόνωση και με "αναμέτρηση με την αστυνομία" όσους αντιτίθενται στην επίσκεψη του Πάπα στην Κύπρο και απαιτεί "πειθαρχία" στις συνοδικές αποφάσεις. Το μόνο το οποίο δεν σχολιάζει από την συνέντευξη του κ. Αθανασίου είναι τα όσα πατερικότατα και με σαφήνεια διατυπώνει για την αίρεση του παπισμού.
Αν ο Πάπας πηγαίνει στην Κύπρο μόνον ως προσκυνητής και ως προσκεκλημένης της Κυπριακής Κυβέρνησης τότε τι νόημα έχουν οι εκκλησιαστικές τιμές που θα του αποδοθούν; Θα τον προσφωνήσει και θα τον αποδεχθεί ως κανονικό Επίσκοπο και ως επικεφαλής κανονικής Εκκλησίας ο κ. Χρυσόστομος; Τότε όμως θα αναγνωρίσει ταυτόχρονα ως "κανονική" και την αίρεση του παπισμού.
Και για την αναγνώριση αυτή καμία συνοδική απόφαση δεν υπάρχει.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου







free counters

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ