ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

whos.amung.us

Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

ΣΥΚΟΦΑΝΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΟΙ ΦΙΛΕΝΩΤΙΚΟΙ

ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ

<<Μεθαύριο θα πραγματοποιηθεί στην Πάφο, σύμφωνα με σχετικές ανακοινώσεις που κυκλοφορούν εν αφθονία στο διαδίκτυο, “Αντι-Παπική ημερίδα” εν όψει της επισκέψεως του Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ' στην Κύπρο στις 4 Ιουνίου.
Στην ημερίδα, που διοργανώνουν δύο Κυπριακά ορθόδοξα σωματεία, συμμετέχουν, λέει, έξι, ορθόδοξα επίσης, από την Ελλάδα! Οι δε ομιλητές, πλην μιας Κύπριας και ενός από το Τορόντο του Καναδά (!), είναι Ελλαδίτες. Ανάμεσά τους και ο αφορισμένος Νικόλαος Σωτηρόπουλος, ο οποίος εξακολουθεί αμετανόητος την γνωστή του τακτική. Πηγαίνει, ως αυτόκλητος σωτήρας, στις άλλες Εκκλησίες και δημιουργεί προβλήματα. Αλλά τώρα δεν είναι μόνο αυτός. Με οδηγό την αντιπαπική υστερία και άλλοι σπεύδουν στην Κύπρο σήμερα, αύριο αλλού, για να “διαμαρτυρηθούν” για αποφάσεις μιας τοπικής Εκκλησίας.
Χυδαιότατη ήταν η στάση των τοιούτων μέσα από τα ιστολόγια που συντηρούν και στο θέμα του Επισκόπου Αρτεμίου της Σερβικής Εκκλησίας, ο οποίος συνταξιοδοτήθηκε με απόφαση της Ιεράς Συνόδου. Επιτέθηκαν στον Πατριάρχη Ειρηναίο και τους Συνοδικούς Ιεράρχες με λύσσα! Θα τους κατασπάραζαν, αν μπορούσαν. Θέλουν να έχουν λόγο στην Ελλάδα, την Σερβία, την Κύπρο, το Φανάρι και παντού, ει δυνατόν.
Θα μου πει κάποιος το γνωστό: Τι ασχολείσαι; Αξία που δεν έχουν τους δίνεις. Μια χούφτα άνθρωποι είναι. Όμως τα πράγματα δεν είναι έτσι. Γιατί αυτοί οι άνθρωποι δημιουργούν προβλήματα σε άλλες τοπικές Εκκλησίες με τις ενέργειές τους. Η Ελλαδική Εκκλησία θα πρέπει να απομονώσει πάραυτα αυτά τα επίκινδυνα στοιχεία, τα οποία στο όνομα μιας ιδεοληψίας τους θέλουν να επιβάλουν το δικό τους με κάθε τρόπο. Και η Εκκλησία της Κύπρου αναγκάζεται αυτή τη στιγμή να ασχολείται μαζί τους (με εγκυκλίους και άλλα μέτρα) προκειμένου να περιφρουρήσει την επίσκεψη του Πάπα.
Δεν είναι αγωνιστές αυτοί οι κύριοι. Είναι εγωπαθή όντα που ικανοποιούν μέσω των “αγωνιστικών” κινητοποιήσεών τους τα χαμηλά τους ένστικτα για εξουθένωση του άλλου, στο όνομα – φευ – της Πατερικής Ορθοδοξίας!
Η διοικούσα Εκκλησία εν Ελλάδι δεν έχει ακόμα καταλάβει την έκταση του προβλήματος. Προσβλέπω στην αποφασιστικότητα του Κύπρου Χρυσοστόμου για την περίσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου







free counters

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ