ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

whos.amung.us

Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 9 Μαΐου 2010

ΠΟΙΑ Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΕΛΠΙΔΑ


Μεγάλη πλάνη υπήρξε η Μεσσιανική αντίληψη των Ιουδαίων της εποχής του Χριστού, που είχαν ταυτίσει τον Μεσσία, σαν εθνικό-απελευθερωτή, που θα τους λύτρωνε απο τον ζυγό των Ρωμαίων, και θα τους καθιστούσε παγκόσμιους άρχοντες. Αυτή την ίδια αντίληψη έχουν απο τότε οι Σιωνιστές Εβραίοι μέχρι σήμερα, με την διαφορά ότι αυτός ο Μεσσίας που περιμένουν και εργάζονται τόσους αιώνες για την εμφάνισή του στόν κόσμο, δεν θα είναι άλλος απο αυτόν που θα επιβάλλη την παγκόσμια κυριαρχία του, δηλαδή τον Αντίχριστο.
Δυστυχώς πολλοί Έλληνες σε αυτά τα δύσκολα χρόνια πέφτουν σε αυτήν την ίδια πλάνη, δηλαδή αναμένουν έναν πολιτικό σωτήρα να τους βγάλει απο αυτήν την δύσκολη πολιτικοοικονομική κατάσταση, ξεχνώντας όμως πως μόνο ο Κύριος μας είναι ικανός να μας απελευθερώσει, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ όμως, διότι σήμερα ότι βιώνουμε είναι αποτέλεσμα των ΠΑΘΩΝ μας.
Η ελπίδα όμως είναι ο Μεσσίας ο πνευματικός και αληθινός ο Θεάνθρωπος Ιησούς Χριστός που ήλθε στην γή πρίν δυο χιλιάδες χρόνια. Αυτή η ελπίδα του Μεσσία μαρτυρείται απο τον Ησαία που λέει <<Και στο όνομα αυτού θα ελπίσουν τα έθνη>> (Ησ. ΜΒ΄ 4) καθώς και απο τους άλλους προφήτες όπως τον Ιερεμία (ΛΗ΄ 31-34) και πρό πάντων στην Καινή Διαθήκη, στην ευχαριστήριο προσευχή του Συμεών του Θεοδόχου (Λουκ. β΄30-32).
Η ελπίδα μόνο της εθνικής απελευθέρωσης ενός λαού είναι φαλκίδευση της πραγματικής ελευθερίας, που είναι η πνευματική ελευθερία μετά την οποία έρχεται και κάθε άλλη ελευθερία. Αυτό είχε διακηρύξει ο Σωτήρας του κόσμου Ιησούς Χριστός λέγοντας << Ἐὰν ὑμεῖς μείνητε ἐν τῷ λόγῳ τῷ ἐμῷ, ἀληθῶς μαθηταί μού ἐστε, 32 καὶ γνώσεσθε τὴν ἀλήθειαν καὶ ἡ ἀλήθεια ἐλευθερώσει ὑμᾶς>> (Εάν μείνετε σταθερά στη διδασκαλία μου θα είσθε αληθινοί μαθητές μου και γνωρίσατε την αλήθεια (που είμαι εγώ) και η αλήθεια θα σας ελευθερώσει) διότι <<εκείνος που κάνει την αμαρτία είναι δούλος της αμαρτίας>> (Ιωάν. η΄ 31, 32 και 34). Με την αμαρτία λοιπόν γινόμεθα δούλοι των παθών μας και επομένως κάθε κοσμικού στοιχείου και της κακώς εννοουμένης εξουσίας που ήταν τότε στην περίπτωση των Ιουδαίων η υποδούλωσή τους στους Ρωμαίους.
Ο Μεσσίας Χριστός δεν είναι εθνικός απελευθερωτής του Ισραήλ και κάθε έθνους, αλλά πρωτίστως ο πνευματικός απελευθερωτής κάθε ανθρώπου απο την αμαρτία και η άρση της αμαρτίας φέρει κατ΄ επέκταση τις εξωτερικές ελευθερίες που είναι δευτερεύουσες. Επομένως λοιπόν η σωτηρία της ψυχής κάθε ανθρώπου απο την αμαρτία είναι ο <<μυστικός>> μεσσιανισμός και είναι η απόρριψη του εθνικο-πολιτικού μεσσιανισμού που εφεύρε η διαστροφική αντίληψη των Ραββίνων της εποχής του Χριστού, ότι Μεσσίας σημαίνει = εθνικός απελευθερωτής και μόνον!!
Εμείς οι Χριστιανοί οι Ορθόδοξοι δεν πρέπει να ανησυχούμε και να μας πιάνη πανικός, μόνον θα πρέπει να ζούμε συνειδητά την μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας και να προσέξουμε τις πονηρίες των οργάνων του Εωσφόρου για να μην μας εξαπατήσουν με κανένα τρόπο και αρνηθούμε την πίστι μας στον Κύριο του σύμπαντος Κόσμου Ιησού Χριστό. Γρηγορείτε και προσεύχεσθε, για να μην πέσετε σε πειρασμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου







free counters

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ