ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

whos.amung.us

Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα, 12 Απριλίου 2010

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του Πάπα Βενέδικτου 16ου στην Κύπρο.Ο Πάπας Βενέδικτος ο 16ος φθάνει στις 4 Ιουνίου στην Κύπρο για τριήμερη αποστολική επίσκεψη, ακολουθώντας τα ίχνη του Αποστόλου Παύλου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσκεψης, ο Πάπας θα αφιχθεί στις 4 Ιουνίου στις 14:00 στο Αεροδρόμιο Πάφου, όπου θα γίνει επίσημη υποδοχή. Τον Πάπα θα υποδεχθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας και η σύζυγός του, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β' με τη συνοδεία του, οι Καθολικοί Πατριάρχες και επίσκοποι, και άλλοι.

Στις 15:15 θα μεταβεί για προσκύνημα και οικουμενική προσευχή στη Στήλη του Αποστόλου Παύλου, στην εκκλησία της Αγίας Κυριακής Χρυσοπολίτισσας στην Πάφο.

Η εκκλησία, η οποία είναι επίσης ανοικτή για λατρεία για τους Καθολικούς και Αγγλικανούς, βρίσκεται απέναντι από τον αρχαιολογικό χώρο της παλαιο-χριστιανικής βασιλικής, όπου φυλάγεται η ''Στήλη του Αποστόλου Παύλου'', αντικείμενο αρχαίας λαϊκής ευλάβειας. Ο Πάπας θα ξεναγηθεί στη Στήλη και στη συνέχεια θα εισέλθει στην εκκλησία για σύντομη προσευχή.

Εξω από την εκκλησία της Αγίας Κυριακής, θα στηθεί βήμα για την ιερουργία, που θα τελεστεί στις 15:30. Στην έναρξη της οικουμενικής ιερουργίας, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β' θα απευθύνει χαιρετισμό στον Πάπα Βενέδικτο τον 16ο.

Στις 5 Ιουνίου στις 09:15 θα συναντηθεί τον Πρόεδρο Χριστόφια στο Προεδρικό Μέγαρο. Ο Πρόεδρος Χριστόφιας και η σύζυγός του θα αναμένουν τον Πάπα έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, κοντά στο άγαλμα του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ'.

Ο Πάπας θα καταθέσει στεφάνι στη βάση του μνημείου και στη συνέχεια ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα συνοδεύσει τον Πάπα εντός του Προεδρικό Μεγάρου, όπου θα γίνει παρουσίαση των αντίστοιχων αντιπροσωπειών. Στις 09:45, ο Πάπας και ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα μεταβούν στον μεγάλο κήπο του Μεγάρου, όπου θα έχουν συγκεντρωθεί οι Τοπικές Αρχές και το Διπλωματικό Σώμα.

Στις 10:30 θα μεταβεί στο δημοτικό σχολείο του Αγίου Μάρωνα στην Ανθούπολη, όπου στις 10:45 θα έχει συνάντηση με την καθολική κοινότητα της Κύπρου. Τον Πάπα θα υποδεχθούν οι καθολικές κοινότητες της Κύπρου, δηλαδή οι κοινότητες Μαρωνιτών και Λατίνων.

Στο σχολείο αναμένεται να συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου και η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί υπό τη μορφή Εορτασμού του Κόσμου. Θα παρουσιαστεί ειδικό πολιτιστικό πρόγραμμα, που θα παραθέτει την ιστορία και την κληρονομιά των κοινοτήτων.

Στις 12:15, ο Πάπας θα μεταβεί στην Αρχιεπισκοπή, όπου θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο Β', ο οποίος θα υποδεχθεί τον Πάπα στην είσοδο του κτιρίου και θα τον συνοδεύσει σε επίσκεψη στο μνημείο του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, τον καθεδρικό ναό και το μουσείο εικονισμάτων.

Στις 13:30, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου θα παραθέσει γεύμα στον Πάπα Βενέδικτο τον 16ο, στο οποίο θα παρακαθίσουν οι αντίστοιχες αντιπροσωπείες.

Αργότερα, στις 17:30, θα τελεστεί θεία λειτουργία στη λατινική εκκλησία του Τιμίου Σταυρού και ο Πάπας θα έχει συνάντηση με όλο τον κλήρο και όλους τους λαϊκούς που είναι ταγμένοι στην ποιμαντική υπηρεσία.

Στις 6 Ιουνίου στις 09:30 θα τελεστεί θεία λειτουργία στο Αθλητικό Στάδιο Ελευθερία στη Μακεδονίτισσα. Μετά την απαγγελία της Προσευχής του Αγγέλου, ο Πάπας θα παραδώσει ένα αντίγραφο του ''Instrumentum Laboris'', που είναι το Κείμενο Εργασίας για την Ειδική Συνέλευση για τη Μέση Ανατολή της Συνόδου των Επισκόπων, που θα πραγματοποιηθεί στη Ρώμη τον ερχόμενο Οκτώβριο, σε κάθε μέλος του Ειδικού Συμβουλίου της Συνόδου.

Στις 16:30 ο Πάπας θα μεταβεί στον μαρωνιτικό καθεδρικό ναό της Παναγίας των Χαρίτων, κοντά στην Πύλη Πάφου, για σύντομη προσευχή και σύντομους χαιρετισμούς. Οι πιστοί της μαρωνιτικής κοινότητας της Κύπρου θα τον υποδεχθούν με προσευχές και ύμνους από τη χορωδία.

Στις 17:45 θα πραγματοποιηθεί τελετή στο Αεροδρόμιο Λάρνακας, όπου ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα αποχαιρετίσει τον Πάπα και θα γίνουν και οι αποχαιρετισμοί των αντίστοιχων αντιπροσωπειών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η επίσκεψη του Πάπα Βενέδικτου 16ου στην Κύπρο αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία προώθησης των ανθρώπινων και χριστιανικών αρχών και αξιών που βασίζονται στην ελευθερία, τη συγχώρεση, τη συμφιλίωση και την ειρήνη.

«IKypros»-12/04/2010

ΑΠΟ ΑΚΤΙΝΕΣ

ΡΩΤΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΑΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΕΣ!!! ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ; ΑΥΤΟ ΤΙ ΕΙΝΑΙ; <<Στις 15:15 θα μεταβεί για προσκύνημα και οικουμενική προσευχή στη Στήλη του Αποστόλου Παύλου, στην εκκλησία της Αγίας Κυριακής Χρυσοπολίτισσας στην Πάφο>>.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΓΓΡΑΦΗ EMAIL ΔΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΕΙΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΕΙΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ