ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

whos.amung.us

Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2010

Η ΒΑΣΟΥΛΑ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΒΟΥΝΤΟΥ ΚΑΙ ΒΟΥΔΙΣΤΩΝ!!

Πρώτα απ'όλα, ευχαριστώ τον Κύριο για όλες τις προσπάθειες που κατέβαλε η Κατερίνα Hounsokou από το Benin, για να προετοιμάσει τη χώρα της να δεχτεί τα μηνύματα του Κυρίου μας. Επίσης, ευχαριστώ όλους αυτούς που τη βοήθησαν και συνεργάστηκαν γι' αυτή τη συνάντηση και εκείνους που μας φιλοξένησαν. Αυτή η επίσκεψη, όπως όλες οι άλλες, ήταν εξολοκλήρου θέλημα του Κυρίου. Με πηγαίνει εκεί που Εκείνος θέλει κι εγώ υπακούω και πηγαίνω εκεί που πρέπει να πάω. Ελπίζω η επίσκεψή μου να είναι καρποφόρα για το Benin όπως ήταν καρποφόρα σε άλλες χώρες προς Δόξαν Κυρίου.

Ο χρυσός κανόνας στις Γραφές είναι να φερόμαστε στους άλλους όπως θα θέλαμε να μας φέρονται. Αυτό είναι το περιεχόμενο του Νόμου και των προφητών. Δυστυχώς πολλοί χριστιανοί, λαϊκοί και κληρικοί, δεν διαβάζουν αρκετά τις Γραφές και ακόμη χειρότερα, δεν ακολουθούν τις διδασκαλίες του Χριστού. Δεν ζουν το Ευαγγέλιο. Αυτός είναι ένας από τους πολλούς λόγους που ο Θεός παρεμβαίνει στους καιρούς μας και έρχεται κοντά μας για να μιλήσει και να συνδιαλεχθεί μαζί μας, Η Εκκλησία βρίσκεται σε χάος και πολλοί δεν θέλουν να το παραδεχθούν από υπερηφάνεια. Εάν όλα ήταν καλά, ο Θεός δεν θα χρειαζόταν να παρέμβει.

Ενώ ετοιμαζόμουν να φτάσω στο Benin, ο διάβολος προσπάθησε να παρέμβει. Δεν είναι ασυνήθιστο. Όταν οι δαίμονες ακούν τα βήματα του Αγίου Πνεύματος να πλησιάζουν σε μια χώρα, βγαίνουν απ' τις τρύπες τους για να επιτεθούν στο Θείο έλεος και να διώξουν κάθε ελπίδα που θα χτυπήσει τις πόρτες των ανθρώπων. Θα χρησιμοποιήσουν όλες τις ανθρώπινες αδυναμίες για επιτελέσουν τα δαιμονικά τους. Κι έτσι έγινε με τον ερχομό μου στο Benin. Ένας Ιταλός ιερέας μίλησε στο ραδιόφωνο εναντίου μου. Η δήλωσή του εναντίον μου όχι μόνο ήταν συκοφαντική αλλά εστερείτο αγάπης και ήταν και παραπλανητική, δίνοντας στον κόσμο του Benin λανθασμένη πληροφόρηση. Ο Ιησούς μας έμαθε να είμαστε σπλαχνικοί όπως ο Πατέρας μας είναι σπλαχνικός. Είπε: "μην κρίνεται και δεν θα κριθείτε", "μην καταδικάζετε και δεν θα καταδικαστείτε." Αλλά έχουμε μάθει από τις Γραφές ότι ο καλός άνθρωπος βγάζει από το καλό του απόθεμα τα καλά, και ο κακός άνθρωπος από το απόθεμα της κακίας του τα άσχημα λόγια. Με άλλα λόγια αυτά που λέει ο άνθρωπος βγαίνουν από το απόθεμα της καρδιάς του… Σκέφτηκα: Τι έχουν κάνει μερικοί ιερείς με τις διδασκαλίες του Ιησού και τις συμβουλές Του; Γιατί δεν ισχύουν πια γι' αυτούς;

Είναι η δύναμη του Θεού και όχι η δική μας που αποκάλυψε το μήνυμα Του όχι μόνο σε χριστιανούς καθολικούς αλλά και σε άλλους χριστιανούς και σε μη χριστιανούς. Τον περασμένο Αύγουστο, με κάλεσαν οι Βουδιστές μοναχοί της Χιροσίμα, για να ακούσουν το μήνυμα του Κυρίου. Ένα χριστιανικό μήνυμα. Ο Κύριος πηγαίνει σε όλους ακόμα και σ' εκείνους που στον κόσμο αυτό, ζουν μια διαφορετική παράδοση από τη δική μας. Ο Κύριος είναι δίκαιος και ενεργεί με δικαιοσύνη. Γι' αυτό, άσχετα από το ποιοι κι από πού προέρχονται, καλούνται απ' τον Θεό, μέσω του Ελέους Του, ν' ακούσουν το Θεϊκό Κάλεσμα και ν' αλλάξουν την καρδιά τους. Το μήνυμα δεν είναι κάτι καινούριο αλλά μια επανάληψη αυτών που μας έχει δώσει Εκείνος.

Με κάλεσαν στις 13 Απριλίου να δώσω μαρτυρία στο Benin και πολλοί πιστοί ήρθαν ν' ακούσουν. Ανάμεσα τους ήταν ο αιδες. Dagnon και δίπλα του ο πρώην Πρόεδρος του Benin. Όλοι άκουσαν προσεκτικά τα λόγια που μας έδωσε ο Κύριος στην Αληθινή εν Θεώ Ζωή. Η Κατερίνα έκανε μια μικρή εισαγωγή λέγοντας: "Είμαστε το Φως του κόσμου. Το φως δεν πρέπει να κρύβεται αλλά να τοποθετείται πάνω σ' ένα λυχνοστάτη για να φωτίζει και να το βλέπουν όλοι. Το φως πρέπει να λάμπει ενώπιον των ανθρώπων. Είμαστε το αλάτι της γης, αλλά αν το αλάτι χάσει την αρμύρα του δεν χρησιμεύει πια σε τίποτε". Ύστερα συνέκρινε τα μηνύματα και την μαρτυρία μου με το Φως και το αλάτι, γιατί μέσα απ' αυτά άλλαξαν πολλές καρδιές με τη μετάνοια και πολλές ψυχές επιστρέφουν στον Θεό. Ανάμεσα στα 800 άτομα(εκτός από τον επίσκοπο Dagnon) δεν είδαμε κανέναν ιερέα ή μοναχό κι αυτό μου θύμισε ξανά την παραβολή του γαμήλιου δείπνου.

Την επομένη, η Κατερίνα προσκάλεσε όλους τους επικεφαλής των διαφόρων παραδόσεων και θρησκειών του Benin. Μεταξύ των ανθρώπων που ήρθαν ήταν κυρίως οι αρχηγοί των Voodoo. Εγώ δεν είχα ιδέα γι' αυτό. Εάν το ήξερα δεν ξέρω πως θα συμπεριφερόμουν και ίσως να είχα φοβηθεί. Είχα καταλάβει ότι εκεί θα ήταν διάφοροι ιεράρχες των χριστιανών και η εξαίρεση θα ήταν ένας Ιμάμης από τη μουσουλμανική θρησκεία. Ακόμα κι όταν έδινα μαρτυρία, δεν είχα την παραμικρή υποψία ποιοι ήταν παρ' όλες τις αστραφτερές ενδυμασίες και τα πολύχρωμα στέμματα τους. Ίσως ο Κύριός μας να ήθελε να γίνει έτσι. Ανάμεσα τους επίσης ήταν κι ένας ηγέτης των ιμάμηδων. Σ' αυτή τη συγκέντρωση υπήρχαν μερικοί Προτεστάντες και πάστορες μερικοί που ανήκαν σε διάφορες μικρές Εκκλησίες μη αναγνωρισμένες από την επίσημη Εκκλησία.

Στο meeting τους μιλούσα ελεύθερα και το Πνεύμα του Κυρίου με φώτισε να πάρω το μήνυμα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ της 14ης Οκτωβρίου 1994, που μιλούσε για σατανικές λατρείες και για το έγκλημα της έκτρωσης. Επίσης, μίλησα για την Αγάπη του Θεού και για τη συγνώμη.

Και καθώς τους παρακολουθούσα έτσι συγκεντρωμένους να κάθονται στη θέση του ο καθένας, είπα μέσα μου: "Αν και δεν φαίνονται να ανήκουν στην Εκκλησία μας, ήρθαν ως εδώ για να με συναντήσουν και να ακούσουν για τα μηνύματα. Έδειξαν γενναιοδωρία απέναντι στο Δημιουργό μας, δεχόμενοι την πρόσκληση και Εκείνος σίγουρα δεν θα το ξεχάσει. Αντιθέτως, οι ιερείς που διδάχτηκαν το Νόμο της Αγάπης, ώστε να τον μεταδώσουν με λόγια και πράξεις και τους ζητείται να μιμηθούν τον Χριστό, δεν ήρθαν έστω και για χάρη της Αγάπης. Άφησα το σπίτι μου υπακούοντας στην εντολή του Θεού και ταξίδεψα για να τους φέρω το μήνυμα του Κυρίου μας στα πόδια τους, εκείνοι όμως δεν υποδέχθηκαν το μήνυμά Του. Δεν του έδωσαν ούτε μια ευκαιρία.

Αλλά αυτοί οι άνθρωποι εδώ, αν και δεν προέρχονται από τον ίδιο χώρο ή θρησκεία μου έδειξαν περισσότερη γενναιοδωρία και αγάπη στο διάστημα των δύο ωρών από τους ιερείς που ήταν καλεσμένοι και δεν εμφανίστηκαν. Είδα σ' αυτούς έναν σεβασμό απέναντι μου παρ' όλο που είμαι γι' αυτούς μια ξένη. Αγάπη γιατί με άκουσαν και δεν με έκριναν ούτε με καταδίκασαν, αλλά ήρθαν ως εδώ για να με συναντήσουν. Έδειξαν υπομονή και ανοχή στην ομιλία που κάποιες φορές ήταν κουραστικοί και θα μπορούσε πολύ εύκολα να βάλει φωτιά σ' όλη τη συγκέντρωση, καθώς αντιτείθετο και συγκρουόταν με την Παράδοση τους.

Κατά τη διάρκεια των ερωτοαπαντήσεων, μου απευθύνονταν με σεβασμό, πράγμα που σπάνια συναντώ στους αδελφούς μας εν Χριστώ, όταν με πλησιάζουν διαψεύδοντας τις ιδέες και τα ιδεώδη. Για παράδειγμα στο Ναϊρόμπι, όταν επισκεφθήκαμε τον Αγγλικανό εφημέριο Peter Νjoka, ο οποίος αφού άκουσε τη μαρτυρία μου, μας έδωσε να καταλάβουμε ότι μετά το Ευαγγέλιο ο Θεός δεν ξαναμίλησε. Όταν του είπα: "Δηλαδή ισχυρίζεστε ότι ο Θεός έχει πεθάνει, περιορίζοντας Τον στα δικά σας όρια και τοποθετώντας Τον σ' ένα μικρό κουτί;" σηκώθηκε θυμωμένος, επειδή τον προσέβαλα και στην κυριολεξία μας πέταξε έξω απ' το γραφείο του.

Ενώ έδινα μαρτυρία, δύο φορές άκουσα να λένε ότι ήμουν πολύ θαρραλέα γυναίκα. Αυτό έγινε επειδή δεν ήξερα ποιοι ήταν και τους μιλούσα ελεύθερα.

Κάποια στιγμή, όταν ένας απ' τους Voodoo σηκώθηκε και μου απευθύνθηκε επί μακρό, ίσως για να μου δείξει την αντίθεσή του, κάποιος άλλος από μια τοπική εκκλησία, όχι ιερέας, όχι, αλλά κάποιος που οι ιερείς πιθανώς τον απέρριπταν, σηκώθηκε και απάντησε στον Voodoo αντί για μένα. Με πολύ σεβασμό αλλά και ταυτόχρονα με δυναμισμό υπερασπίστηκε την υπόθεσή μου και την υπόθεση των μηνυμάτων. Είπε: "ήμουν εδώ χθες όταν η Βασούλα μίλησε και ότι μας είπε ήταν πλήρες Πνεύματος Αγίου και Αγάπης. Μας μετέδωσε την Αγάπη του Θεού και έμαθα πολλά καλά πράγματα από εκείνη. Μας δίδαξε πώς να κάνουμε χώρο μέσα μας για το Άγιο Πνεύμα ώστε να μας τελειοποιήσει. Έδωσε ένα μήνυμα Αγάπης για όλους μας, για τη χώρα μας, για τους ανθρώπους μας." και συνέχισε κατ' αυτόν τον τρόπο. Όλοι τον άκουγαν πολύ προσεχτικά και μετά από την ομιλία του χειροκροτήθηκε απ' όλους. Κατόπιν προσθέτοντας είπα: "Όπου υπάρχει Αγάπη υπάρχει ο Θεός και όπου υπάρχει το κακό υπάρχει ο Σατανάς. Δεν πρέπει να κρίνουμε γιατί ο Θεός επιτρέπει το Φως Του να λάμπει και για τους καλούς και για τους κακούς ανθρώπους". Συνέχισα λέγοντας ότι το Άγιο Πνεύμα θα μας τελειοποιήσει για να τιμήσουμε τον Θεό κάνοντας το θέλημά Του.

Τότε, ένας από τους Voodoo είπε ότι συνάντησε χριστιανούς που είναι σκληρόκαρδοι και δεν ζουν σύμφωνα με τα χριστιανικά πρότυπα, αλλά πράττουν το κακό. Και εγώ απάντησα: "Γι αυτό ο Θεός έρχεται να μας ξυπνήσει με υπενθυμίσεις." Ακούγοντάς το, κούνησε το κεφάλι του επιδοκιμαστικά.

Πρόσεξα την προθυμία να ακούσουν κι απ' τις ερωτήσεις τους κατάλαβα ότι ήθελαν να μάθουν και να καταλάβουν ορισμένα πράγματα σχετικά με το Άγιο Πνεύμα και την αρχή της Δημιουργίας. Η συγκέντρωση τελείωσε με χειροκροτήματα και ο ηλικιωμένος αρχηγός τους (αργότερα έμαθα ότι ήταν πρώην αρχηγός τους) μου έσφιξε το χέρι για να με αποχαιρετήσει και είπε: "Είθε ο Θεός σου να σ' ευλογεί και οι δικοί μας Θεοί να σε συνοδεύουν". Εδώ που τα λέμε, θα μπορούσα να του απαντήσω λέγοντας ότι ο δικός μου Θεός είναι αρκετός για όλα, αλλά κατάλαβα ότι είχε καλές προθέσεις και τη στιγμή που θα αντιδρούσα είχε ήδη φύγει.

Βγαίνοντας από την αίθουσα συναντήθηκα με τον Ιμάμη και του πρόσφερα το βιβλίο του Αγγέλου που το αποδέχτηκε με χαρά. Όταν ήμουν στο αυτοκίνητο, η Κατερίνα μου είπε ότι εκεί ήταν τουλάχιστον 16 αρχηγοί Voodoo της χώρας. Αυτό ήταν νέο για μένα. Όταν το συνειδητοποίησα παραλίγο να λιποθυμήσω. Μόνο τότε κατάλαβα γιατί ήταν τόσο αναστατωμένη...

Πράγματι, λίγο πριν πάμε στη συνάντηση, η Κατερίνα ήταν πολύ ανήσυχη και αναρωτιόμουν γιατί. Μου ζήτησε να πιω ένα ολόκληρο ποτήρι Αγιασμό. Σάστισα. Κατόπιν με ρώτησε αν φορούσα τον εξορκιστικό σταυρό των Βενεδικτίνων. Φορούσα έναν άλλο σταυρό και με ρώτησε αν θα μπορούσαμε να βρούμε έναν εξορκιστικό σταυρό από κάποιον. Σάστισα ακόμα περισσότερο από την επιμονή και την ανησυχία της. Την καθησύχασα λοιπόν και της είπα ότι είμαι συνηθισμένη να μιλάω σε διαφορετικούς ιεράρχες και θεολόγους χωρίς να ανησυχώ για το ποιοι θα είναι οι καλεσμένοι. Τελικά φύγαμε για την συγκέντρωση.

Ίσως στην επόμενη επίσκεψή μου στο Benin, ο Κύριός μας να επιτρέψει να ξανασυναντηθούμε όλοι και να μου δώσει άλλη μια ευκαιρία να κάνω ευαγγελισμό και να τους πω περισσότερα για την καλοσύνη του Θεού μας. Αυτή η συγκέντρωση έγινε για να εκπληρωθεί η προφητεία της 8ης Αυγούστου 1994 όπου ο Θεός είπε: "θα μιλήσω σε ανθρώπους που ποτέ δεν με γύρεψαν ούτε επικαλέστηκαν το Όνομά Μου...".

Και γιατί θέλησα να γράψω σχετικά με αυτό; Διότι εμείς πιστεύουμε, ως χριστιανοί, ότι είμαστε δίκαιοι και ότι βλέπουμε, αλλά στην πραγματικότητα απέχουμε από το να είμαστε δίκαιοι και πολλοί από μας είναι ακόμα τυφλοί. Ο Θεός μας καλεί μέρα νύχτα να ΜΕΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ, ούτως ώστε διαμέσου της μετάνοιας να μπορέσουμε να αποκτήσουμε τον καρπό της ΑΓΑΠΗΣ. Ξεχνάμε ότι οι τελευταίου μπορεί να γίνουν πρώτοι. Έχουμε καταλάβει την παραβολή του Φαρισαίου και του Τελώνη; Στο τέλος, την Ημέρα της Κρίσεως, θα κριθούμε όλοι σύμφωνα με το μέτρο της αγάπης που είχαμε πάνω στη γη. Αλλά απουσιάζει η Αγάπη. Πολλοί κηρύττουν το Ευαγγέλιο, το οποίο βασίζεται στην αγάπη, αλλά πολλοί απ' αυτούς που κηρύττουν δεν ενεργούν σύμφωνα με το Ευαγγέλιο. Μην απορείτε γιατί παρεμβαίνει ο Θεός. Αλλά αυτοί οι ίδιοι που δεν διαβάζουν τα μηνύματα και εναντιώνονται σ' αυτά είναι εκείνοι που δεν ζουν το Ευαγγέλιο κι έτσι είναι πολύ εύκολο για μας να τους διακρίνουμε. Δεν τους αρέσει γιατί όποτε παρενέβη ο Θεός, σήμαινε ότι εκείνοι που τους διάλεξε να είναι υπεύθυνοι να ποιμάνουν το ποίμνιό Του δεν κάνουν το καθήκον τους κι έτσι αισθάνονται απειλούμενοι όταν ο Θεός παρεμβαίνει για να μας μιλήσει και να μας διορθώσει. Λείπει η ταπεινοφροσύνη. Η Γραφή λέει: "Θα Τον δουν αυτοί στους οποίους δεν τον είχαν αναγγείλει, θα τον καταλάβουν όσοι δεν Τον είχαν καν ακουστά" (Ρωμ:15, 21). Η Γραφή ποτέ δεν ψεύδεται.

Θα ήθελα να ολοκληρώσω τη μαρτυρία αυτή με ένα απόσπασμα από την Αληθινή εν Θεώ Ζωή. Ένα μήνυμα που δόθηκε στις 19-1-95. Γενεά, η Χάρη Μου είναι πάνω σου, όχι όμως για πολύ ακόμη. Πολλές ιερατικές Μου ψυχές, αντί να αναζωπυρώνουν τη φλόγα της αγάπης που προσφέρω σε όλους σας ελεύθερα μέσα από αυτά τα Μηνύματα και αντί να επιτρέπουν στην αγάπη Μου να απλωθεί και να φλογίσει κάθε καρδιά, κάνουν το αντίθετο(….) Σύντομα, και πρόκειται για το δικό σας σύντομα, όταν θα σκεπαστείτε με το αίμα σας, Εγώ πλέον σαν Κριτής, θα σας υπενθυμίσω το αίμα που σκέπασε τα χέρια σας επειδή απαγορεύσατε σε τόσες ψυχές να λάβουν τις χάρες Μου διαμέσου αυτής της Υπενθύμισης του Λόγου Μου. Μοιάζετε με τους Ρωμαίους, Με στεφανώνετε καθημερινά με αγκάθια . Θα πείτε άραγε τότε όπως ο Πιλάτος: "Είμαι αθώος απ' αυτό το αίμα" και θα νίψετε τα χέρια σας με αρωματισμένο νερό;

Αρνείστε να δεχθείτε το αντίδοτο του θανάτου, αρνείστε να αναγνωρίσετε το Λόγο Μου που δίνεται από το Άγιο Πνεύμα Μου στις μέρες σας, Τον ακούτε αντίθετα με επιπολαιότητα. Άνθρωποι χωρίς καθόλου πίστη! Ακούτε με τ' αυτιά σας χωρίς να καταλαβαίνετε, κοιτάτε με τα μάτια σας αλλά δεν μπορείτε να διακρίνετε το Λαμπρό και Άπειρο Έλεός Μου που σκορπίζω πάνω σας! Αχάριστη γενεά, μετέτρεψες τη μαρτυρία για το Άγιο Πνεύμα Μου σε μύθο! Μετέτρεψες τα Μυστήριά Μου σε μύθο και το ποιμαντικό σου ραβδί έγινε σκήπτρο ψεύδους, με ποιον λοιπόν να σε παρομοιάσω μέσα στην απόλυτη γύμνια σου; Με τον Κάιν; Με τον Φαραώ; Με τους Φαρισαίους; Ή με τον Ιούδα; (…)Αλλά η Γραφή λέει ότι η εποχή σου, επίσκοπε του θηρίου, θα αρχίσει τον πόλεμο ενάντια σε Μένα και τους αγίους Μου. Η επίγεια Βασιλεία Μου είναι μπροστά στις πόρτες σας αλλά δεν την θέλετε, όπως δεν θέλετε ν' ακούσετε το Λόγο Μου… Η διεστραμμένη σας καρδιά δεν δίνει προσοχή στις προειδοποιήσεις Μου γιατί απαρνηθήκατε το ταπεινό ποιμαντικό ραβδί σας και προτιμήσατε το σκήπτρο του ψεύδους.

Και όταν ακούτε το Λόγο από το Στόμα Μου δεν προειδοποιείτε την καρδιά σας, ούτε σκέπτεστε να προειδοποιήσετε τους άλλους, όχι, βλέπετε να έρχεται το Σπαθί αλλά δεν δίνετε σημασία… Έχετε αντιρρήσεις και ενθαρρύνετε και τους άλλους να κάνουν το ίδιο: "όλες αυτές οι ανοησίες, μη δίνετε σημασία, είναι υστερία. Μην προσέχετε όλους αυτούς τους τρελούς. Μην ακούτε την 'Αληθινή εν Θεώ Ζωή', είναι εφεύρεση του Πονηρού, θα πείτε για να μειώσετε τη Φωνή Μου και αποκαλείτε βιαστικά "κακό και ψέμα" ό,τι είναι θείο και άγιο.

Το αίμα που έχει χυθεί, γενεά, θα σε κυνηγήσει. Κάθε φαράγγι, κάθε λόφος, κάθε θάλασσα, κάθε βουνό θα αισθανθούν το Σπαθί Μου. Το αίμα που έχει χυθεί θα σε κυνηγήσει και θα πεθάνεις. Αλλά αν, έστω και σήμερα, απαρνηθείς την αμαρτία σου και μετανοήσεις με την καρδιά σου και υποσχεθείς να ζήσεις με ευσπλαχνία, ενότητα και ειρήνη, θα ζήσεις και δεν θα σου ξαναθυμίσω πια τις αμαρτίες σου.(...)Εσύ που επιμένεις να λες ότι δεν είμαι ο Συγγραφέας αυτού του Μηνύματος, σου λέω: κρίνεις με ανθρώπινα κριτήρια και καμαρώνεις μέσα στη δόξα σου... Πρόσεχε λοιπόν και φύλαξε τη γλώσσα σου από την κριτική - Εγώ είμαι ο μοναδικός Κριτής, και είσαι πραγματικά στα Χέρια Μου... Προσευχήσου για την ενότητα, τη συμφιλίωση και την αναβίωση της Εκκλησίας Μου. Να είστε ένα στο Όνομά Μου.

Μετά την ομιλία της για το Μήνυμα της Αληθινής εν Θεώ Ζωής στην Διαθρησκειακή Συνάντηση στην Dhaka, Μπάνγκλαντες, η Βασούλα βραβεύθηκε με το Χρυσό Βραβείο από την κοινότητα των Βουδιστών για την προώθηση της Ειρήνης και της διαθρησκειακής αρμονίας

Μετά από μια αποστολή στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Νότιο Αμερική, διάρκειας έξι εβδομάδων, και διαθέτοντας μόνο 5 μέρες ξεκούρασης στην Αθήνα, εγώ και η Βασούλα αναχωρήσαμε για την Ντάκα του Μπαγκλαντές. Ο πρόεδρος του οργανισμού Bauddah Kristi Prachar Sangha προσκάλεσε την Βασούλα να συμμετάσχει στο σεμινάριο για την «Διαθρησκειακή αρμονία και ειρηνική συνύπαρξη», το οποίο έλαβε χώρα στο Μοναστήρι των Βουδιστών Dharmarajika στην Ντάκα.

Ζητήθηκε από την Βασούλα –που την αποκάλεσαν Θεϊκό Αγγελιοφόρο της Αληθινής Εν Θεώ Ζωής – να είναι βασικός ομιλητής σε αυτό το σεμινάριο. Είχε αρκετές ευκαιρίες στο παρελθόν να μιλήσει σε διάφορες διαθρησκειακές συναντήσεις. Είναι φανερό ότι ο Κύριός μας δεν καλεί μονάχα τους Χριστιανούς σε μια Αληθινή Ζωή μαζί Του, αλλά καλεί και όλη την Δημιουργία Του να ζει ειρηνικά. Ο Κύριος την έχει πολύ καλά προετοιμάσει ώστε να μπορεί να συνυπάρχει με κάθε φυλή και κάθε θρήσκευμα με ανθρώπους δηλαδή που δεν έχουν την ίδια πίστη μ’ εμάς. Η ικανότητα και η γνώση διαφόρων γλωσσών είναι ένα προτέρημα για τέτοιες συναντήσεις και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο Θεός της έδωσε την γνώση διαφορετικών γλωσσών για τη Δόξα Του. Η γνώση της Αραβικής γλώσσας με την οποία διάβασε κάποτε μια προσευχή από το Κοράνι, η οποία προσευχή δοξάζει τον Θεό, εκτιμήθηκε πολύ από πολλούς Μουσουλμάνους που ήταν παρόντες. Η Βασούλα μοιράστηκε σ’ εκείνη την συνάντηση μαζί τους, τους Μακαρισμούς από την Αγία Γραφή (Ματθ. 5, 1-12), όπως επίσης μοιράστηκε και τα μηνύματά της τα οποία έτυχαν θερμής υποδοχής από το κοινό. Μερικοί μοναχοί Βουδιστές, που ήταν παρόντες, την κάλεσαν μετά το τέλος της συνάντησης για να γνωρίσει τον ηγούμενό τους. Με αυτό τον τρόπο ο Κύριος την οδήγησε ανάμεσά τους.

Διαθρησκειακός Διάλογος

Γνωρίζουμε τις προσπάθειες που γίνονται από τον γραμματέα του Παπικού Συμβουλίου, π. Μπερνάρντ Αρντούρα στην Ρώμη, για την επίτευξη του διαθρησκειακού διαλόγου. Σε μια από τις δηλώσεις του είπε ότι «Ο διαθρησκειακός διάλογος είναι ο καλύτερος τρόπος να διακρίνουμε τον άλλο και να του δώσουμε τη μαρτυρία της πίστης μας», και προσκαλεί όλους τους καλοπροαίρετους. Όπως λέει ο πάτερ Αρντούρα στην συνέχεια: «Ο διάλογος αυτός μας προδιαθέτει να κατανοήσουμε βαθύτερα την σημασία της ανθρώπινης ύπαρξης και αδελφικότητας με σεβασμό στην ιερότητα της ζωής, να αναγνωρίσουμε την μοναδικότητα όλων των ανθρώπινων όντων σε σχέση με τη δημιουργία, με τα άλλα ανθρώπινα όντα και με τον Θεό».

Καθώς πλησιάζαμε, τα ορφανά αγόρια που περίμεναν στη σειρά κι από τις δύο μεριές του δρόμου που οδηγούσε στον Ναό, άρχισαν να χειροκροτούν. Ο σεβ. Suddhananda που περίμενε στο κέντρο του Ναού την Βασούλα, μόλις την είδε, προχώρησε προς το μέρος της και την αγκάλιασε. Η Βασούλα τον έπιασε αγκαζέ και περπάτησαν μαζί σαν παλιοί καλοί φίλοι. Η οικειότητα και η φιλία που έδειχναν ο ένας στον άλλο με συγκίνησε πολύ. Μας υποδέχτηκαν όλους με ένα μπουκέτο λουλούδια.

Ο δρ.Τόνυ Μανσούρ και ο Πωλ Λουέρ, που εργάζεται στο Motive Entertainment στο Λος Άντζελες, έφτασαν την ίδια μέρα και κατάφεραν να είναι παρόντες σ’ αυτό το σεμινάριο, αφού ταξίδεψαν πάνω από 22 ώρες, συμπεριλαμβανομένης και της διαφοράς στην ώρα. Επίσης είχαμε μαζί μας τον κύριο και την κυρία Γκέι από την Ελβετία και τον κύριο Άλμπερτ Μύλερ από την Αγγλία. Επίσης είχαμε και τον κύριο Ντούλιπ Γκανεσέκερε, ο οποίος μας βοήθησε πολύ.

Ο  Suddhananda Mahathero με την Vassula και καλεσμένους
Ο Suddhananda Mahathero με την Vassula και καλεσμένους

Καθώς ο κόσμος άρχισε να συρρέει κατά συρροή και μαζί με τους μοναχούς Βουδιστές, το σεμινάριο άρχισε με μια αρκετά αναλυτική παρουσίαση. Οι συμμετέχοντες ήταν οι εξής: Ο αιδ. Dr. T. Dhammaratana, σύμβουλος στην Ουνέσκο & Υποδιευθυντής WFB στην Γαλλία. Ο δικηγόρος Mir Nawaz Khan Marwat από το Πακιστάν, Τιμητικός Πρόεδρος του Ασιατικού Συμβουλίου Θρησκειών για την Ειρήνη. Το σεμινάριο εγκαινίασε ο κύριος Ντούλιπ Barua, Τιμητικός Πρόεδρος Βιομηχανίας και Γερουσιαστής του Μπαγκλαντές. Κύριος καλεσμένος ήταν ο Δρ. Afsarul Ameen, M.P. τιμητικός Υπουργός Ναυτιλίας και Γερουσιαστής στο Μπαγκλαντές.

Ανάμεσα στους ξεχωριστούς καλεσμένους ήταν ο Ρωμαιοκαθολικός αρχιεπίσκοπος αιδ. Poulinis Costa (ο οποίος δεν μπόρεσε να παρεβρεθεί λόγω ασθένειας), ο κύριος Saber Hossain Chowdhury, τιμητικός M.P. και ο τιμητικός σεβ. Chao Chu από το Λ.Α. πρόεδρος της Ένωσης Βουδιστών των Η.Π.Α. Και τέλος, η Βασούλα, ως βασικός ομιλητής. Κι εδώ είναι ο χαιρετισμός της στους παρευρισκόμενους:

"Είναι μεγάλη μου χαρά να σας χαιρετίζω και πάλι και να είμαι παρούσα ώστε να μοιραστώ την μικρή μου συνεισφορά στην παγκόσμια ειρήνη. Επιθυμώ να μεταφέρω τις ειλικρινείς μου ευχαριστίες σε όλους εσάς και την αξιότιμη αντιπροσωπεία για την πρόσκληση αυτή να βρίσκομαι ανάμεσά σας. Επίσης, εκ μέρου των προαγωγών της Ειρήνης, της συμφιλίωσης και της ενότητας καθώς και τους πιστούς της αποστολής της Αληθινής Εν Θεώ Ζωής και εκ μέρους μου, επιθυμούμε να μεταβιβάσουμε τους θερμότερους χαιρετισμούς μας σε αυτή την συνάντηση.

Είμαι σίγουρη ότι όλοι μας ανησυχούμε για την παρούσα παγκόσμια ηθική κρίση και γι’ αυτό δεν θα πρέπει να εγκαταλείψουμε τις προσπάθειές μας για συμφιλίωση, ειρήνη και αγάπη. Μιλώ απλά ως άνθρωπος, ως μητέρα, ως αδελφή που γεννήθηκε Χριστιανή. Ωστόσο, σε όλες τις θρησκείες υπάρχει πάντοτε ένας καλός Νόμος για να τον ακολουθήσουμε, βασισμένος στα θρησκευτικά μας βιβλία. Αυτός ο Νόμος έχει σκοπό να μας κάνει όλους καλύτερα όντα, θεία όντα και να είμαστε άξιοι μια μέρα, στα μάτια Του Θεού.

Το σημαντικό δεν είναι μονάχα να ακούμε, να διαβάζουμε και να γνωρίζουμε τον Νόμο, αλλά να τον τηρούμε, να τον ζούμε και να τον μεταδίδουμε στους άλλους ως υπενθύμιση. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, μπορούμε να γίνουμε το παράδειγμα του Νόμου μας και να δείξουμε στον κόσμο ότι δεν είμαστε τίποτα παραπάνω από μία μεγάλη οικογένεια, γιατί είμαστε ισότιμοι στα μάτια Του Θεού.

Ενώ μιλώ για τους Άγιους Νόμους μας, δεν μιλώ για μια «κοσμική θρησκεία». Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να αντιληφθεί ο κόσμος ότι πρέπει να ανοίξει το πνευματικό του αυτί και να μάθει ότι χωρίς αγάπη και συμπόνια στην καρδιά δεν θα υπάρξει ειρήνη. Χωρίς αμοιβαία αγάπη δεν θα μπορέσουμε ποτέ να ακούσουμε την κραυγή εκείνων που έχουν ανάγκη ή να κατανοήσουμε την αδικία σε βάρος των αδυνάτων και των ορφανών και όλων αυτών που υποφέρουν. Η γνώση του Θεού είναι η αγάπη. To love is to know God.

Η προέλευση κάθε αντιδικίας συνήθως εντοπίζεται βαθειά μες στην καρδιά μας. Όπως είπα στην τελευταία συνάντηση, η καρδιά μας είναι σαν καθρέπτης της ψυχής μας, γιατί καθρεπτίζει επάνω μας ό,τι κουβαλάμε μέσα της. Ο Χριστός μας είπε τα ακόλουθα: «Το στόμα μιλάει από το περίσσευμα της καρδιάς. Ο καλός άνθρωπος βγάζει από το καλό του απόθεμα τα καλά, κι ο κακός άνθρωπος από το απόθεμα της κακίας του τα άσχημα λόγια.» (Ματθ. 12:34-35)

Ο Χριστός μας έδωσε επίσης έναν χρυσό κανόνα. Είπε: «Πάντοτε να φέρεστε στους άλλους όπως θα θέλατε να σας φέρονται.» Όταν κάποιος δεν έχει συμφιλιωθεί με τον Θεό, πώς μπορεί να έχει ειρήνη με τον εαυτό του και με τον πλησίον; Στην Χριστιανική θρησκεία μας, πιστεύουμε ότι οι πράξεις μας, αν είναι καλές, επηρεάζονται από ψηλά, δηλαδή από τον Θεό, γιατί εκείνος κατοικεί μέσα μας και το Πνεύμα Του μας οδηγεί. Αν, όμως, οι πράξεις μας είναι κακές, δεν θα πρέπει να κατηγορούμε τον Θεό, αλλά τις δικές μας πονηρές προθέσεις και τα πάθη μας. Αυτά τα πάθη είναι προσκόλληση στα γήινα που φθείρονται με τον χρόνο και δεν μας χρησιμεύουν σε τίποτα για την αιωνιότητα, αφού τίποτα δεν διαρκεί για πάντα πάνω στη γη. Επιθετικές ηθικές προσκολλήσεις όπως η απληστία, το μίσος και η εκδικητικότητα απέναντι στους άλλους δρουν ενάντια στον Θείο Νόμο και ενάντια στην φύση και τον κοσμικό,(του σύμπαντος), νόμο της αγάπης. Αυτές οι κακές πράξεις το μόνο που θα κάνουν είναι να αλλοιώσουν τον κοσμικό νόμο της ειρήνης και να αναγκάσουν την φύση να επαναστατήσει εναντίον μας. Θα πρέπει τότε να βάλουμε στόχο ν’ αλλάξουμε τις καρδιές των ανθρώπων και για να γίνει αυτό, πρέπει να γίνουμε ζωντανό παράδειγμα της Συμφιλίωσης, της Ειρήνης και της Αγάπης.

Σ’ ένα Μήνυμα που έλαβα από την Παναγία, είπε:

" «Ο Θεός καλεί τους πάντες να έρθουν κοντά Του. Προσπαθήστε να αντιληφθείτε το θεϊκό κάλεσμα. Σας προτρέπω να προσευχηθείτε για Ειρήνη. Ο κόσμος είναι νεκρός ως προς την αγάπη. Βρίσκεται σε βαθύ σκοτάδι λόγω του μίσους, της απληστίας και του εγωισμού που κυριαρχούν σε όλο τον πλανήτη μέχρι τον πυρήνα του. Οι καταστροφές, οι λιμοί, τα βάσανα, οι πόλεμοι και οι λοιμοί, όλα αυτά είναι το αποτέλεσμα της ανθρώπινης παρέμβασης. Η γη αυτοκαταστρέφεται και δεν είναι ότι ο Θεός μας δίνει αυτές τις καταστροφές, όπως πιστεύουν οι περισσότεροι από εσάς. Ο Θεός είναι Δίκαιος και Πολυέλεος, μα το κακό έλκει το κακό.»

Το σύνθημά μας στην Αληθινή εν Θεώ Ζωή είναι “ανταπόδωσε το κακό με το καλό”. Ο Απόστολος Παύλος στην Αγία Γραφή μας λέει: «Στους εμπαιγμούς απαντάμε με καλά λόγια, στους διωγμούς με υπομονή, στις συκοφαντίες με λόγια φιλικά. Καταντήσαμε σαν τα σκουπίδια όλου του κόσμου, ως αυτή την ώρα θεωρούμαστε τα αποβράσματα της κοινωνίας.»

Σύμφωνα με τις Γραφές μας, είναι γραμμένο πως όταν κάποιος μας χτυπάει στο δεξί μάγουλο, του προσφέρουμε και το αριστερό. Κι αν κάποιος θέλει να μας πάει στο δικαστήριο για να μας πάρει το πουκάμισο, να του αφήσουμε και το πανωφόρι. Μας ζητείται να δώσουμε σε όποιον μας ζητάει, γιατί ο Θεός ανατέλλει τον ήλιο Του για καλούς και κακούς και στέλνει την βροχή σε δίκαιους και άδικους. Φυσικά, όλα αυτά τα σοφά λόγια πρέπει να εφαρμόζονται με ταπείνωση και με αυτοθυσία.

Βουδιστές μοναχοί στην τελετή
Βουδιστές μοναχοί στην τελετή

Δεν νιώθουμε όλοι πιο ευτυχισμένοι όταν δίνουμε παρά όταν παίρνουμε; Δυστυχώς, πολύ λίγοι ακολουθούν τα λόγια της Σοφίας, τα οποία μπορούν να φέρουν ειρήνη και αγάπη στην γη. Αλλά κι αυτό, το ανεχόμαστε για χάρη της ειρήνης.

Ο καθένας μας, καλός ή κακός , πιστός ή άπιστος εκτιμά την αγάπη και την συμπόνια όταν του προσφέρεται. Γιατί λοιπόν, δεν μοιραζόμαστε αυτή την καλοσύνη και την αγάπη μεταξύ μας, στην παροδική ζωή μας; Επομένως, η συνταγή για να σωθεί ο κόσμος από την βία και το μίσος, είναι να ανοίξουν οι καρδιές των ανθρώπων και τα πνευματικά τους αυτιά και να διδαχθούν την συγνώμη, την ανεκτικότητα, την αγάπη και τον Σεβασμό προς όλα τα ανθρώπινα όντα. Να μάθουν ότι τα δικτατορικά καθεστώτα, που είναι αιτία βίας και βασάνων στον κόσμο μας, δεν μας οδηγούν πουθενά παρά μόνο σε ένα πιο βίαιο κόσμο γεμάτο φτώχια, βάσανα, δυστυχία και αδικία.

Η Συγνώμη είναι ζωτικής σημασίας. Στις Γραφές μας, ο Ιησούς λέει: «Αν δεν συγχωρήσετε τα παραπτώματα των άλλων, ούτε κι ο Ουράνιος Πατέρας σας θα συγχωρήσει τα δικά σας. Όποιος συγχωρεί λίγο, δείχνει λιγοστή αγάπη.»

Έτσι, για να μπορέσουμε να επιλύσουμε επιθετικές διαμάχες μέσα και έξω από τις κοινότητές μας, πρέπει να εκπαιδεύσουμε τους συνανθρώπους μας και να τους ενσταλάξουμε μια θεία πνευματικότητα, βασισμένη στην αγάπη, την συγχώρεση και την ειρήνη ώστε να αφοπλιστεί το μίσος και η εκδικητικότητα. Πρέπει να γίνουμε η εκόνα του Ζωντανού Θεού, ο οποίος δεν έχει ίχνος σκότους ή εχθρικότητας, εκδικητικότητας ή μίσους.

Εδώ θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας κάποια πνευματικά αποφθέγματα τα οποία μου έδωσε ο Ιησούς Χριστός αυτά τα τελευταία χρόνια, όταν μου φανερωνόταν. Είπε:

"«Το πρωί φύτεψε τον σπόρο της Αγάπης.
Το μεσημέρι φύτεψε τον σπόρο της Ειρήνης.
Το βράδυ φύτεψε τον σπόρο της Συμφιλίωσης.

Μετά, πήγαινε να μαζέψεις την σοδειά σου και να Μου την προσφέρεις σ’ Εμένα τον Ουράνιο Πατέρα σου, κι Εγώ θα σου πω: «Χάρη στην ευσπλαχνία σου, παιδί Μου, κέρδισες την αμοιβή σου στον Ουρανό.
Σας φωνάζω όλους από ψηλά: “Ελάτε! Ελάτε να κάνετε Ειρήνη με Εμένα, τον Θεό σας και θα έχετε την ευλογία Μου. Επιστρέψτε σ’ Εμένα και θα ζήσετε αιώνια”.

Με αυτό, ειλικρινά εύχομαι ότι θα έρθει η μέρα που με τις συχνές προσευχές και θυσίες μας, τις νηστείες μας, ο Θεός θα σπλαχνιστεί τις αδυναμίες μας και θα μας δώσει την ειρήνη που έχουμε ανάγκη, θα μας φέρει πιο κοντά ώστε να αναγνωρίσουμε ο ένας τον άλλο σαν μια αγαπημένη οικογένεια μέσα σ’ Αυτόν.

Προσευχή:

Ευλογημένος να είσαι Κύριε, Θεέ του Ελέους
που ήρθες να μας δώσεις το Φως.
Χρησιμοποίησέ μας όπως θέλεις.
Κάνε μας όργανο της Ειρήνης Σου όπου υπάρχει διαμάχη,
της Συμφιλίωσης όπου υπάρχει πόλεμος,
της Ενότητας όπου υπάρχει διαίρεση και
της Αγάπης όπου υπάρχει πολύ μίσος.

Ας γίνει το θέλημά Σου. Αμήν.»

Μετά την ομιλία της Βασούλας, οι 2 συμμετέχοντες έκαναν τα δικά τους σχόλια.

  • Έδωσαν έμφαση στα ακόλουθα σημεία:
  • σεβασμό στην πίστη του κάθε ανθρώπου
  • σεβασμό στον συνάνθρωπό μας αφού είμαστε όλοι παιδιά του ίδιου Θεού και είμαστε μια οικογένεια.

  • να ανταποδίδουμε με καλό το κακό.

  • φιλανθρωπία (να βοηθούμε τους φτωχούς αδιακρίτως πίστης).
  • τελευταίο, μα όχι λιγότερο σημαντικό, να προοδεύσουμε σε αρετές.

Οι ομιλητές τόνισαν το πως η πρόταση «πρέπει να ανταποδίδουμε με καλό το κακό» είναι σημαντική για όλους μας και πως η έκφραση «όλοι είμαστε μια μεγάλη οικογένεια πάνω στη γη» είναι κάτι που πιστεύουν κι οι ίδιοι. Ότι «η ανεκτικότητα και η φιλευσπλαχνία» είναι λέξεις κλειδιά και ότι είμαστε όλοι παιδιά του Θεού και θα πρέπει πάνω στη γη να αγαπάμε ο ένας τον άλλο. Ότι η αγάπη είναι πολύ σημαντική για να αλλάξει ο κόσμος.

Μετά από αυτά τα σχόλια, κάποιος από το πλήθος έθεσε στην Βασούλα δύο ερωτήσεις. Η πρώτη ήταν:

«Πώς βλέπετε τον Ιησού και πώς Τον ακούτε όταν Εκείνος σας μιλάει;»

Η Βασούλα του απάντησε εξηγώντας του ότι βλέπει τον Χριστό με τα μάτια της ψυχής και ότι Τον ακούει εσωτερικά. Όπως καταλαβαίνουμε, αυτό λέγεται εσωτερικές οράσεις και εσωτερικός Θείος Λόγος.

Η επόμενη ερώτησή του ήταν: «Στην Αμερική, για παράδειγμα στην Καλιφόρνια, τα κορίτσια έχουν σχέσεις με κορίτσια, τι πιστεύετε γι’ αυτή την πράξη;»

Η Βασούλα απάντησε ότι αυτή είναι μια πράξη διεστραμμένη κι ότι σύμφωνα με τις Γραφές αυτή η πράξη θεωρείται απεχθής στα Μάτια Του Θεού. Γνωρίζουμε ότι αυτά τα λόγια είναι μέσα στις Γραφές, ειδικά αν κάποιος διαβάσει την προς Ρωμαίους επιστολή, κεφ. 1. Ο Θεός δεν θα μπορούσε να είναι πιο ξεκάθαρος σ’ αυτά που λέει εκεί. Είναι κρίμα που κάποιοι από τους δικούς μας θεολόγους και ιερείς σήμερα, διαστρεβλώνουν τις Γραφές και τις παρερμηνεύουν προς όφελος του δικού τους διεστραμμένου συμφέροντος. Η Βασούλα κατέληξε λέγοντας ότι ο Θεός δεν έπλασε τον Αδάμ και τον Στηβ αλλά τον Αδάμ και την Εύα (λογοπαίγνιο στην Αγγλική γλώσσα: Ανταμ εντ Ιβ, όχι Ανταμ εντ Στηβ)

Μετά από αυτή την απάντησή της, το κοινό ξέσπασε σε χειροκροτήματα. Ένας από τους Μουσουλμάνους ηγέτες που καθόταν στο βάθρο μαζί της, την πλησίασε με χαρά και της έδειξε πόσο πολύ εκτίμησε την απάντησή της, λέγοντάς της ότι μίλησε πολύ καλά.

Την πρώτη φορά που η Βασούλα είχε προσκληθεί στον ίδιο Ναό, ήταν το 2007, όπου τιμήθηκε με το χρυσό μετάλλιο για τις προσπάθειές της για την προώθηση της Ειρήνης στον κόσμο. Αυτήν τη φορά, της δόθηκε, ανάμεσα σε τέσσερεις άλλους επίτιμους ηγέτες διαφορετικών ομολογιών, χρυσό μετάλλιο για τις προσπάθειές της να προωθήσει την «διαθρησκειακή Αρμονία και Ειρηνική συνύπαρξη.» Εκείνοι που έλαβαν χρυσό μετάλλιο μαζί με την Βασούλα ήταν ο σεβ. Δρ. T. Dhammaratana από την Γαλλία, ο δικηγόρος Mir Nawaz Kan Marwat από το Πακιστάν, ο σεβ. Phra-kru Sangaruk Boonsong Upasamoo από την Ταϊλάνδη και ο σεβ. Achariya Bhikkhu Karuna Shastri από την Ινδία.

Ήταν υπέροχο να βλέπει κανείς όλο αυτό τον κόσμο να σέβεται πραγματικά τα άλλα θρησκεύματα και το πνεύμα τους να είναι ανοιχτό στα μηνύματα που ο Θεός δίνει στην Βασούλα, την οποία Εκείνος διάλεξε ως δικό Του όργανο Ειρήνης, Αγάπης και Ενότητας. Ήμουν μάρτυρας του τρόπου με τον οποίο η Βασούλα έφερε εις πέρας αυτό που ο Θεός της ανέθεσε ως αποστολή. Εκείνο που με άφησε άφωνη, ήταν το πόσο ανοικτοί ήταν και περισσότερο απ’ όλα, τον σεβασμό τους απέναντι σ’ εκείνη κι εμάς, με πόσο σεβασμό άκουγαν την Βασούλα να αναφέρει κομμάτια από τις Γραφές κι από τα μηνύματα που λαμβάνει. Η εκτίμησή τους στο πρόσωπο της ήταν προφανής, και κάποιες φορές πολύ περισσότερο από όσο έχω δει ανάμεσα στους αδελφούς μας Χριστιανούς. Είναι οι μοναδικοί –μαζί με τους Μουσουλμάνους- που την έχουν ονομάσει «Θείο Αγγελιαφόρο του Θεού»! Την αποκαλούν επίσης «αδελφή», χωρίς να εννοούν μοναχή, αλλά αδελφή του ιδίου αίματος, της ίδιας οικογένειας, μια φίλη πραγματική. Αυτός ο όρος σημαίνει πολλά, σημαίνει αποδοχή κάποιου ως μέλους μίας οικογένειας αγαπημένης και χωρίς διακρίσεις. Αυτό μας θυμίζει ένα μήνυμα του Χριστού που έδωσε στην Βασούλα το 1990 στις 20 Οκτωβρίου, όπου ο Κύριος της λέει: «Και εκείνοι που κανείς δεν τους έχει μιλήσει για Μένα, θα Με δουν κι εκείνοι που δεν έχουν ακούσει ποτέ για Μένα, θα ακούσουν και θα καταλάβουν. Θα βρεθώ από εκείνους που δεν Με αναζήτησαν. (...) Θα φανερωθώ παρομοίως σ’ εκείνους που δεν Με συμβουλεύτηκαν. (...) ούτως ώστε, όταν γίνει αυτό να πιστέψετε ότι Εγώ είμαι ο Ων» Αυτή η προφητεία εκπληρωνόταν τώρα μπροστά στα μάτια μου!

Ένας από τους Βουδιστές ηγέτες παρατήρησε ότι όταν μιλάει η Βασούλα, μιλάει με απλότητα αλλά συγχρόνως και με μεγάλη αυθεντία και είναι πάντοτε στο θέμα της. Αργότερα κι αφού είχε λήξει το σεμινάριο, πολλοί από τους καλεσμένους προσεκλήθησαν από τον Διευθυντή των εταιριών Purbasa, τον κ. Bikash Kusum Barua, για να δειπνήσουν σ’ ένα μεγάλο μπουφέ ενός ξενοδοχείου.

Η Τελετή των Βραβείων

Την δεύτερη ημέρα της συνάντησης, 23 Φεβρουαρίου 2009 και ημέρα της απονομής των Χρυσών Μεταλλίων 2009, επιστρέψαμε όλοι στον Ναό. Η τελετή άνοιξε με κάποιες ομιλίες και αμέσως μετά έγινε η απονομή των χρυσών μεταλλίων. Ζητήθηκε από την Βασούλα να πει λίγα λόγια ξανά. Σε αυτό το σημείο, τους υπενθύμισε ότι εκείνη και οι άνθρωποι της Αληθινής ‘Εν Θεώ Ζωής δεν διαχωρίζουν κανέναν με βάση την πίστη του, όταν τίθεται θέμα βοηθείας. Ανέφερε ότι έχουμε σπίτια φιλανθρωπικά, τα οποία ονομάζονται Beth Miriam (Μπετ Μύριαμ) στα οποία προσφέρουμε φαγητό στους άπορους. Δεν κοιτάμε αν είναι Χριστιανοί ή όχι, απλά βοηθούμε για να δείξουμε την αλληλεγγύη και την αγάπη μας στους ανθρώπους, σε οποιαδήποτε θρησκεία κι αν ανήκουν, οποιοδήποτε σχήμα ή χρώμα κι αν έχουν, η αγάπη μας είναι για όλους. Η Βασούλα κατέληξε ότι θα ήταν κρίμα μια τέτοια συνάντηση να μείνει μόνο μεταξύ μας και να μη βγει προς τα έξω. Είπε ότι μια τέτοια συνάντηση και οι διάλογοι πρέπει να καρποφορήσουν και να γίνουν πράξη, ούτως ώστε όταν συναντηθούμε την επόμενη φορά, να νιώσουμε ότι υπάρχει μια διαφορά στον κόσμο. Σε κάθε ομιλητή ζητήθηκε να πει λίγα λόγια.

Η Βασούλα βραβεύεται με το
Η Βασούλα βραβεύεται με το "Πιστοποιητικό για την Ειρήνη"
The Buddhist Conference
The Buddhist Conference
Το Πιστοποιητικό
Το Πιστοποιητικό
Το Χρυσό Βραβείο

Ξαφνιαστήκαμε όταν ο σεβ. Suddhananda Mahathero κάλεσε όλη την ομάδα της Αληθινής εν Θεώ Ζωής που ήταν παρούσα εκεί να παραλάβουμε μία χρυσή πλακέτα με τα ονόματά μας χαραγμένα σε ανάμνηση αυτού του σημαντικού σεμιναρίου.

Προσκλήθηκε να μιλήσει σε Ινδουιστικό ναό

Οι Ινδουιστές που παρίσταντο εκεί, ακούγοντας την ομιλία της Βασούλας και το πόσο ευγενική ήταν απέναντι στον κόσμο χωρίς να κάνει διακρίσεις, της ζήτησαν να πάει στον Ναό τους την επόμενη ημέρα. Έτσι πήγαμε εκεί την επόμενη ημέρα. Καθώς την παρακολουθούσα να μιλάει και έβλεπα ό,τι έβλεπαν τα μάτια μου και άκουγα ό,τι άκουγαν τα αυτιά μου, σκεπτόμουν: «Αυτό που γίνεται μπροστά στα μάτια μας είναι ένα ιστορικό γεγονός και αναρωτιέμαι γιατί δεν μπορούμε να δούμε το Χέρι Του Θεού σε αυτά που κάνει! Γιατί πολλοί άνθρωποι δεν βλέπουν και δεν αντιλαμβάνονται το Έλεός Του; Πώς γίνεται και τόσο λίγοι άνθρωποι εκτιμούν αυτές τις περιστάσεις, όπου αυτό το άτομο μπροστά στα μάτια μου, είναι θεόσταλτο, απλό και συνηθισμένο. Προσιτή και στενή μας φίλη, κι ωστόσο κανένας, πιστεύω, δεν έχει φτάσει στο σημείο να κατανοήσει πλήρως την αμέτρητη Αγάπη και το Έλεος του Θεού για όλη του την πλάση. Πόσο τυφλοί είμαστε να μην βλέπουμε την απύθμενη Χάρη Του Θεού ανάμεσά μας! Πόσο οι προλήψεις και ο ρατσισμός μας εμποδίζουν να κατανοήσουμε την Αγάπη που ο Θεός έχει για όλα Του τα δημιουργήματα και πως ο Χριστός πέθανε για όλους εμάς, για να σώσει όλη Του τη δημιουργία ανεξαιρέτως.

Πανώ Υποδοχής

Οι Ινδουιστές την υποδέχθηκαν με μεγάλη χαρά, όπως και οι Βουδιστές. Οδηγηθήκαμε από τον Πρόεδρο, κο. Kajal Debnath, ο οποίος ήταν ο ξεναγός μας. Μας σύστησε στους υπόλοιπους Ινδουιστές αδελφούς του και μας προσκάλεσε να επισκεφθούμε τον Ναό τους περιγράφοντας μας την ιστορία του. Μας είπε πόσο κυνηγημένοι είναι οι Ινδουιστές σε αυτή την χώρα από κάποιους σκληροπυρηνικούς Μουσουλμάνους, οι οποίοι πριν από λίγο καιρό έκαψαν ολοσχερώς τον Ναό τους και όλο τον περιβάλλοντα χώρο.

Έπειτα μας οδήγησαν σ’ ένα δωμάτιο στον πάνω όροφο, όπου περί τους 50 φοιτητές περίμεναν υπομονετικά να ακούσουν την Βασούλα. Η Βασούλα, αφού συστήθηκε, τους μίλησε όπως είχε μιλήσει και στους Βουδιστές την προηγούμενη ημέρα. Κατέληξε, με την χρυσή συνταγή, ότι το κακό πρέπει να ανταποδίδεται με το καλό.

Έξω από τον Ινδουιστικό ναό
Έξω από τον Ινδουιστικό ναό

Η Επίσκεψη στο Kulun

Την επομένη επισκεφθήκαμε το χωριό Kulun. Η διαδρομή με το αυτοκίνητο δεν ήταν εύκολη, καθώς οι δρόμοι επιδιορθώνονταν. Την εκδήλωση οργάνωσε ο κος Ξαβιέ Περέιρα, μέλος της ΑΕΘΖ που κατάγεται εκεί και εργάζεται για τον Ντούλιπ. Στο χωριό Kulun υπάρχει μια εκκλησία αφιερωμένη στον Άγιο Ιωσήφ κι ένα σχολείο που έχει ονομαστεί Αληθινή εν Θεώ Ζωή. Διακόσια παιδιά φοιτούν σ’ αυτό το σχολείο και είναι μέχρι οκτώ χρονών. Το σχολείο χτίστηκε το 2006 από μία δωρεά μιας Μεξικανής ονόματι Μάρθας. Η υπόλοιπη κατασκευή του σχολείου ολοκληρώθηκε από τον Ντούλιπ.

Πανώ Υποδοχής για τη Βασούλα στο χωριό Kulun
Kulun Villagers
True Life in God School Plaque in Kulun
A Classroom at the True Life in God School in Kulun

Όταν φτάσαμε, όλοι οι χωριανοί μας υποδέχτηκαν με τα καλά τους ρούχα, τραγουδώντας και χορεύοντας. Μας έβαλαν γύρω από το λαιμό από μία γιρλάντα λουλούδια. Ο Ξαβιέ άνοιξε την εκδήλωση με μια ομιλία στην οποία δήλωσε πως η Βασούλα είναι καλή μαθήτρια του Χριστού και κηρύττει το Ευαγγέλιο στους ανθρώπους ώστε να μην αμαρτάνουν. Μας προσέφεραν πρωινό κι έπειτα γεύμα. Μετά, μας ξενάγησαν σε όλες τις αίθουσες διδασκαλίας του σχολείου.

Μπετ Μύριαμ στην Dhaka

Την επομένη, την ώρα του γεύματος είχαμε χρόνο να επισκεφθούμε το Μπετ Μύριαμ της Ντάκα, όπου ο Ντούλιπ διένειμε φαγητό στα παιδιά τα οποία έδειχναν μάλλον αδυνατισμένα αλλά χαρούμενα. Ήταν απίστευτο να βλέπεις με τι ταχύτητα έτρωγαν το ρύζι με τα λαχανικά με τα χέρια. Άλλα παιδιά και κυρίως μεγάλοι, περίμεναν υπομονετικά στους πάγκους να έρθει η σειρά τους.

Duleep Serving the Children at Beth Myriam Dhaka
Beth Myriam Dhaka
Beth Myriam Dhaka
Beth Myriam Dhaka

Επίσκεψη στο σπίτι από όπου ξεκίνησε η Αληθινή εν Θεώ Ζωή

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα μηνύματα της ΑΕΘΖ ξεκίνησαν στην Ντάκα. Στον δρόμο που ονομάζεται «Μπανάνι» δεν είναι απλά το σπίτι που έμενε η οικογένεια Ρυντέν αλλά λίγα μέτρα πιο πέρα από το σπίτι τους είναι και η Καθολική Εκκλησία. Εκείνη τη μέρα πήγαμε στην Εκκλησία και παρακολουθήσαμε τη λειτουργία, αλλά θέλαμε πολύ να επισκεφθούμε και το σπίτι που έμενε παλιά η Βασούλα. Δεν ήμασταν σίγουροι αν μπορούσαμε να επισκεφθούμε το εσωτερικό του σπιτιού. Παρόλαυτά, όταν φτάσαμε εκεί, κατά την δύση του ηλίου, ο γιος του ιδιοκτήτη άνοιξε την πόρτα και ο Ντούλιπ του εξήγησε ποιοι ήμασταν. Ύστερα, τηλεφώνησαν στον ιδιοκτήτη, τον κο. Καν και του ζήτησαν να μας επιτρέψει να μπούμε στο σπίτι του. Η κα Καν ήταν μέσα και με μεγάλη χαρά χαιρέτησε την Βασούλα κι εμάς. Μας προσέφερε τσάι και κέικ. Έχουμε βιντεοσκοπήσει όλους τους χώρους του σπιτιού και ειδικά το μέρος που ξεκίνησαν όλα.

Είμαι ευγνώμων στο Θεό που αξιώθηκα να παρευρεθώ και να ζήσω αυτή την αποστολή που θα μου μείνει αξέχαστη.

Georgia Braun

ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΝ ΥΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΜΕΣ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΓΓΡΑΦΗ EMAIL ΔΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ