ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

whos.amung.us

Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2009

Ο ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΕΙΣ ΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ
Αποκλειστικό - Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της ROMFEA.GR, από σήμερα το απόγευμα βρίσκεται στην Αιώνια Πόλη ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος

Αλβανίας κ. Αναστάσιος.

Ο Αρχιεπίσκοπος, επικεφαλής 3 Ιεραρχών (Μητροπολίτη Κορυτσάς και των 2 βοηθών του επισκόπων) και του Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Αλβανίας π. Ιωάννη Τρεμπίτσκα, πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στον Πάπα Βενέδικτο ΙΣΤ’ και στην Επισκοπή της Ρώμης.

Η επίσκεψη αρχίζει επίσημα αύριο το πρωί με ιδιωτική συνάντηση των Προκαθημένων των δύο Εκκλησιών, που θα συνεχιστεί με επίσημη συνάντησή τους με τις συνοδείες τους, εκφώνηση λόγων και ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

Όπως πραγματοποιήθηκε και κατά τις επίσημες επισκέψεις στο Βατικανό του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου (2006) και του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσόστομου Β’ (2007), αναμένεται ο Πάπας να τιμήσει τον Υψηλό του Επισκέπτη προσκαλώντας τον σε γεύμα στην ιδιωτική του Τραπεζαρία, αμέσως μετά τη συνάντηση και την επίσημη φωτογράφιση.

Το ίδιο απόγευμα ο κ. Αναστάσιος αναμένεται στο Ποντιφικό Ανατολικό Ινστιτούτο, όπου θα συναντήσει τους Ορθόδοξους υποτρόφους του Ποντιφικού Συμβουλίου για την ενότητα των Χριστιανών.

Το ίδιο βράδυ, στη φημισμένη Βασιλική της Παναγίας Πέραν του Τίβερη με την ξακουστή βυζαντινή εικόνα της Θεοτόκου του 8ου αι. και τα περίφημα Βυζαντινής τεχνοτροπίας ψηφιδωτά του 13ου, ο Αρχιεπίσκοπος θα συναντήσει την παγκοσμίου φήμης φιλειρηνική Κοινότητα του Αγίου Αιγιδίου και τον πρόσφατα βραβευμένο με το βραβείο του Καρλομάγνου ιδρυτή της, Πανεπιστημιακό Καθηγητή της Εκκλησιαστικής Ιστορίας Ανδρέα Ρικάρντι.

Μέχρι την επόμενη Τετάρτη, που θα ολοκληρωθεί το πρόγραμμα της επίσκεψης, ο Μακαριότατος θα επισκεφθεί τις 4 λεγόμενες Πατριαρχικές Βασιλικές της Ρώμης (Άγιο Ιωάννη του Λατερανού, Άγιο Παύλο εκτός των Τειχών, Παναγία τη Μείζονα και Άγιο Πέτρο του Βατικανού).

Επίσης θα συναντηθεί με τον Καρδινάλιο Βάλτερ Κάσπερ και τα στελέχη του Ποντιφικού Συμβουλίου για την ενότητα των Χριστιανών.

Το πρόγραμμα της Ρώμης περιλαμβάνει ακόμα προσκύνημα στις περίφημες Κατακόμβες του Αγίου Καλλίστου, όπου διατηρούνται ακόμη ζωντανές οι μνήμες των πρώτων Χριστιανών και Μαρτύρων των διωγμών.

Την Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου, ο κ. Αναστάσιος θα μεταβεί στη Νάπολη, όπου θα γίνει δεκτός με τιμές από τον Αρχιεπίσκοπο Καρδινάλιο Κρήσκη Σέπε και τις αρχές της πόλης και θα ανακηρυχθεί επίτιμος διδάκτωρ της Θεολογικής Σχολής της Νάπολης, σε αναγνώριση του πλούσιου και πολύπλευρου επιστημονικού και ιεραποστολικού του έργου.

Επίσης θα επισκεφθεί πρωτοχριστιανικά μνημεία και θα προσκυνήσει τη φημισμένη αμπούλα με το αίμα του Αγίου Μάρτυρος Ιανουαρίου, προστάτη της ελληνικής καταγωγής πόλης της Νεάπολης.

Ο Μακαριώτατος και η συνοδεία του θα φιλοξενηθούν, όπως όλες οι εκκλησιαστικές προσωπικότητες και Αντιπροσωπείες μέσα στο Βατικανό και συγκεκριμένα στο λεγόμενο Οίκο της Αγίας Μάρθας.

Τέλος, σε λίγη ώρα ο Καρδινάλιος Κάσπερ παραθέτει προς τιμήν του Αρχιεπισκόπου επίσημο δείπνο καλωσορίσματος στο Βατικανό με τη παρουσία Καρδιναλίων και άλλων αξιωματούχων της Ρωμαϊκής Κούρια, καθώς και των Πρέσβεων Αλβανίας, Ελλάδος και Κύπρου παρά τη Αγία Έδρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΓΓΡΑΦΗ EMAIL ΔΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ