ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

whos.amung.us

Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2009

Καμία υπεξαίρεση στη μονή Εσφιγμένου


Να μη γίνει καμία κατηγορία σε βάρος των ζηλωτών μοναχών της μονής Εσφιγμένου του Αγίου Όρους, οι οποίοι καταγγέλθηκαν

για εκποίηση ακινήτων και υπεξαίρεση, προτείνει προς το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης ο αντεισαγγελέας Εφετών που χειρίστηκε την υπόθεση.

Την εντολή για τη διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης είχε δώσει ο πρώην προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Βασίλης Φλωρίδης, τον περασμένο Οκτώβριο, έπειτα από καταγγελίες ότι εκποιούνται ακίνητα και υπεξαιρούνται χρήματα από την περιουσία της μονής Εσφιγμένου στο Αγιον Όρος.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες που έφτασαν από τα μέλη της νέας αδερφότητας, τα τελευταία χρόνια σημειώθηκε παράνομη μεταβολή ή πώληση ακινήτων που ανήκουν στη Μονή Εσφιγμένου, ενώ καταγγέλλεται ότι διακινήθηκαν μεγάλα χρηματικά ποσά από τους τραπεζικούς λογαριασμούς του μοναστηριού.

Δε στοιχειοθετείται...

Ωστόσο, ο αντεισαγγελέας Εφετών, μετά την ολοκλήρωση της έρευνας, στην πρότασή του ζητά την απαλλαγή των μοναχών σε βάρος των οποίων είχε ασκηθεί ποινική δίωξη, σε βαθμό κακουργήματος για υπεξαίρεση, απιστία και απάτη.

Ο εισαγγελικός λειτουργός στην πρότασή του αναφέρει ότι δε στοιχειοθετείται το αδίκημα της απιστίας, καθώς από το 2002 και μετά οι ζηλωτές μοναχοί δεν έχουν την τυπική διαχείριση της μονής, ενώ, σύμφωνα με την ίδια πρόταση, δε διαπιστώθηκε καμία υπεξαίρεση.

Μάλιστα, ο αντεισαγγελέας Εφετών αναφέρει ότι οι συγκεκριμένοι μοναχοί έχουν αρνηθεί κοινοτικές ενισχύσεις μεγάλων χρηματικών ποσών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια η κατάσταση στη μονή Εσφιγμένου είναι «ηλεκτρισμένη», καθώς από το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει εκδοθεί απόφαση με την οποία οι ζηλωτές μοναχοί χαρακτηρίζονται σχισματικοί, ενώ έχει διαταχθεί η απέλασή τους από το Αγιον Oρος.

Από την πλευρά της η ολιγομελής «νόμιμη» Συνοδεία που εκλέχτηκε από την Ιερά Κοινότητα διεκδικεί τη χρήση του μοναστηριού και ζητά επίμονα την απέλαση των ζηλωτών μοναχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΓΓΡΑΦΗ EMAIL ΔΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ