ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

whos.amung.us

Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2009

Ορθόδοξη αντίσταση σε βεβήλωση ιερού ναού στην Κύπρο από οικουμενιστές

ΦΙΛΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΝΩΣΗ
«ΚΟΣΜΑΣ ΦΛΑΜΙΑΤΟΣ»


Κύπρος, Χλώρακας Πάφου, 19 Οκτωβρίου 2009


Η διαμαρτυρία μας, που ξεκίνησε προχθές, συνεχίζεται ειρηνικά και σήμερα στο Ναό του Αγίου Γεωργίου, δίπλα στο ξενοδοχείο Saint George, όπου συνεδριάζει η Μικτή Επιτροπή του Θεολογικού Διαλόγου Ορθοδόξων και Ρωμαιοκαθολικών. Εκεί, προσευχόμενοι οι πιστοί, δέχτηκαν πίεση να φύγουν, ακόμα με επιδεικτική παρουσία και παρέλαση κάποιων ανδρών της αστυνομίας και των ΜΑΤ, διότι επρόκειτο στον Ορθόδοξο Ναό να γίνει γάμος …ετεροδόξων!.........

Μπροστά στα έκπληκτα μάτια των προσευχομένων πιστών, και ενώ μόνο η πλαϊνή του Ναού ήταν ανοικτή, ακούστηκε ο θόρυβος ενός κλειδιού στην κεντρική πόρτα του ναού, από την οποία εισήλθε λατίνος ιερέας. Άρχισε να αναδιατάσσει τα καθίσματα για να προετοιμάσει το χώρο για την τελετή και παρά τις διαμαρτυρίες του παρόντος εκείνη τη στιγμή προέδρου της Ενώσεώς μας (ΦΕΚΦ) κ. Ντετζιόρτζιο, μπαινόβγαινε στο ιερό από την ωραία πύλη, σαν να έμπαινε σε κάποια αποθήκη. Κατόπιν έβγαλε από ένα ερμάρι δισκοπότηρο και άλλα σκεύη των Καθολικών. Και τότε αποκαλύφθηκε στα μάτια μας μια Αγία Τράπεζα γυμνή. Έλειπαν ο Σταυρός, το Ευαγγέλιο και όσα άλλα ιερά αντικείμενα υπάρχουν στην Ορθόδοξη Άγια Τράπεζα. Μάλιστα, στην Ιερά πρόθεση υπήρχε ένα ρολό υγείας και ένα ασημόχαρτο με μπαμπάκι αγνώστου προελεύσεως και χρήσεως.
Στις έντονες διαμαρτυρίες μας, η απάντηση ήταν πως αυτό γίνεται με την ΑΔΕΙΑ Αρχιεπισκόπου Κύπρου και του τοπικού Επισκόπου.
Εν τω μεταξύ, άλλοι πιστοί μας πληροφόρησαν, ότι όχι μόνο τελούνται γάμοι αιρετικών στο Ναό του Αγίου Γεωργίου, αλλά και αυτό είναι μέρος του «θρησκευτικού εμπορίου» που γίνεται από το ξενοδοχείο, αφού οι γάμοι στον Ιερό Ναό αποτελούν τουριστικό προϊόν. Ήδη μπήκαμε σε κάποιες ιστοσελίδες και φωτογραφήσαμε την διαφήμιση του ξενοδοχείου για τέλεση γάμων αιρετικών, προς προσέλκυση ευρωπαίων πελατών.
Επί πλέον μάθαμε, ότι το Ξενοδοχείο ανήκει σε τρεις Μητροπόλεις της Κύπρου και σε μία Ιερά Μονή, που το συνεκμεταλλεύονται.
Μετά από αυτά αποφασίσαμε να μείνουμε φύλακες του Ναού, για να μη επιτρέψουμε την περαιτέρω βεβήλωσή του, τουλάχιστον όσο διαρκεί η συνάντηση Ορθοδόξων και Ρωμαιοκαθολικών. Όμως, και την 19.00 ώρα (19-10-2009), αστυνομικοί και άλλοι άνθρωποι του Ναού, και ενώ ακόμα προσευχόμαστε στο Ναό, ήρθαν να μας βγάλουν έξω. Αρνηθήκαμε και διέκοψαν την ηλεκτροδότηση του Ι. Ναού. Εμείς μένουμε, όμως, μέσα, και με κεριά και φακούς συνεχίζουμε την προσευχή μας και ό,τι ήθελε προκύψει.
Υπ’ όψιν, ότι ο ναός του Αγίου Γεωργίου στην Πάφο, έχει ιστορική σημασία για τους Κυπρίους, αφού στο σημείο αυτό αποβιβάστηκε το 1955 ο Γεώργιος Γρίβας, ο γνωστός "Διγενής", ο οποίος μετά από λίγο ξεκίνησε τον απελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ.
Το Ναό αυτό θέλησαν να βεβηλώσουν συμπροσευχόμενοι, οι συμμετέχοντες στην Μικτή Επιτροπή του Θεολογικού Διαλόγου Ορθόδοξοι και Ρωμαιοκαθολικοί. Κι αυτή η συμπροσευχή επιχειρήθηκε παρά τους Ι. Κανόνες, αλλά παρά και προγενέστερη απόφαση του Πατριαρχείου, η οποία, όπως διαβεβαίωσε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ισχύει και σήμερα.
Δηλαδή, (ω της υποκρισίας και της απάτης) ήδη εφαρμόζονται από τώρα στην πράξη, αυτά για τα οποία τάχα συνεδριάζουν για να τα αποφασίσουν οι σύνεδροι.
Βέβαια, εκτός απ’ αυτή την προσπάθεια συμπροσευχής που εμποδίστηκε, ήδη την Κυριακή πραγματοποιήθηκε μια συμπροσευχή από τους συνέδρους στην Λευκωσία, (που ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου με φαιδρά επιχειρήματα ισχυρίστηκε τάχα ότι επιτρέπεται!) αποδεικνύοντας ότι η καταπάτηση των Ιερών Κανόνων είναι συνειδητή επιλογή τους, παρά την διαβεβαίωση του Πατριάρχη, παρά τις αποφάσεις των Οικουμ. Συνόδων, παρά την αντίδραση του λαού∙ μερικές δεκάδες Οικουμενιστές του Πατριαρχείου και οι φίλα προσκείμενοι είναι αποφασισμένοι ετσιθελικά να επιβάλλουν τις μυστικές συμφωνίες και τους Παπικούς σχεδιασμούς. Ο Θεός, όμως, δεν θα αφήσει να περάσουν.
Για την Φιλορθόδοξη Ένωση «Κοσμάς Φλαμιάτος»
Ο Πρόεδρος Λαυρέντιος Ντετζιόρτζιο
Ο Γραμματέας Παναγιώτης Σημάτης
Υστερόγραφο: Ο Πρόεδρος της ΦΕΚΦ, έκλεισε δωμάτιο στο ξενοδοχείο Saint George και εγκαταστάθηκε εκεί. Μόλις όμως αναγνωρίστηκε ότι ήταν ένας εκ των διαδηλωτών, χωρίς την συναίνεση του, του έβγαλαν τις αποσκευές από το δωμάτιο και τον έδιωξαν από το ξενοδοχείο, δηλώνοντάς του ότι δεν ξέρουν τις προθέσεις του και φοβούνται ότι μπορεί να δημιουργήσει επεισόδια. Έτσι αναγκάστηκε να φύγει και να εγκατασταθεί αλλού.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΓΓΡΑΦΗ EMAIL ΔΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ